Dit evenement is afgelopen of nog niet beschikbaar. Hier vind je ons aanbod van beschikbare B-Dagtrips rond events.

Vier mee met dit door de UNESCO als een van de Meesterwerken van het Mondeling en Immaterieel Erfgoed erkende events.

Met carnaval verandert Binche in een immense scène die de diepzinnige cultus van de carnavalsgebruiken vereert. De dag van de Gilles, Vette Dinsdag, is de apotheose van de 3 dagen. In vol ornaat, met hun masker, rinkelbelletjes, klompen en unieke verenhoed slepen de Gilles de massa mee op het ritme van de tamboerijnen.

  • Van zondag 3 maart tot en met dinsdag 5 maart 2019.
  • Heen en terug op dezelfde dag. De terugreis is ook toegelaten tot de dag na de heenreis.
Op dinsdag 05/03/2019 zal in het station Binche een toegangscontrole worden georganiseerd. Reis je met een E-treinbiljet dan zal je ook je identiteitskaart moeten tonen vóór het instappen in de trein.
Opgelet: Aanpassingen aan de treindienst wegens werken

Zaterdag 02 en zondag 03/03/2019:

In het weekend van 2 en 3 maart zullen er tussen La Louvière-Centrum en La Louvière-Zuid geen treinen rijden wegens werken uitgevoerd door Infrabel.
Kom je van Brussel, Doornik of Liers (Luik) dan kan je in LA LOUVIÈRE-CENTRUM een navettebus nemen naar LA LOUVIÈRE-ZUID en daar overstappen op een navettetrein naar BINCHE. Ook voor de terugreis dient hiermee rekening gehouden.
De S-treinen (S62) Charleroi-Zuid - La Louvière-Centrum zullen rijden tot La Louvière-Zuid waar je kan overstappen op de navettetrein naar BINCHE en vice versa.

Dinsdag 05/03/2019 (Mardi Gras):
  • De treinen naar Binche zullen met een aangepaste uurregeling rijden wegens werken uitgevoerd door Infrabel. De samenstelling van een aantal treinen zal worden versterkt.
  • Voor de terugreis vanuit station Binche dienen de aansluitingen naar Charleroi - Namen - Luik en naar Bergen - Doornik te worden genomen in station La Louvière-Zuid (niet La Louvière-Centrum).
  • Opgelet: Op dinsdag 5 maart vertrekt de laatste trein (bestemming Turnhout via Brussel) om 21.19 u. vanuit station Binche.

Je kan je reis op de bovenvermelde dagen plannen via de reisplanner op deze pagina en in de NMBS-app. De reisplanner is aangepast, rekening houdend met de voorziene werken.

Kom met de trein!

  • Een aantrekkelijke prijs: 50% * korting op je reis met de trein H/T
  • De terugreis is toegestaan tot de dag na de heenreis
  • Een beroemde carnaval, door de UNESCO opgenomen in de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid
  • In het centrum van de stad Binche
  • Het Biljet Carnaval van Binche kan niet worden terugbetaald

*Korting alleen van toepassing op het deel van het Standaardtarief dat hoger is dan het vaste bedrag per rit van € 1,1400 in 2e klas en van € 1,4820 (voor afstanden tot en met 36 km), € 1,5960 (van 37 km tot en met 51 km) of € 1,7556 (vanaf 52 km) in 1e klas. De minimumprijs per rit bedraagt evenwel € 2,40 in 2e klas en € 3,10 in 1e klas. De maximaal aangerekende afstand is 150 km per rit.