Met de trein naar de leukste attracties en evenementen!

  • Plan je een leuke uitstap naar een attractie of evenement? Kies dan voor de trein! Met de trein begint de ontspanning zodra je opstapt. Vergeet rij- en parkeerstress, neem plaats en laat je vervoeren.
  • Met de trein reis je duurzaam.
  • Kinderen zijn zot op de trein. Een extra beleving, die bovendien niets kost! Kinderen jonger dan 12 reizen immers gratis mee met elke geldige reiziger van 12 of ouder.
  • 50% korting op je heen-en-terugreis op de datum van je bezoek aan de attractie of het evenement. Je heenreis is toegelaten vanaf 9.00 u.
Het werkt heel eenvoudig.
  • Gebruik de NMBS-bestelcode op je toegangsticket om via deze site een Discovery Ticket aan te kopen. Dit kan ten vroegste 1 maand voor je reis.
  • Voor kinderen onder 12 jaar is geen treinticket nodig, zij mogen gratis met je mee.
Alle info over het Discovery ticket hieronder.

Geniet van een Discovery Ticket via deze partners

Alles over reizen met een Discovery Ticket

Nee, je kan het Discovery Ticket alleen online kopen vanaf deze pagina, via de koopbutton rechts bovenaan.
Je Discovery Ticket is alleen geldig voor je treinreis heen en terug. Wil je na je treinreis een bus, tram of metro nemen om op je bestemming te geraken, dan heb je nog een apart vervoersbewijs van De Lijn, MIVB of TEC nodig.
Ja. Het Happy Trip ticket is een voordeeltarief en omvat daarom geen Diabolotoeslag. Vertrek je vanuit het station Brussels Airport – Zaventem, dan heb je dus nog een apart biljet Diabolotoeslag nodig. Deze toeslag is te koop via deze website, in de stations aan de loketten en verkoopautomaten, en in de NMBS-app.
Neen. Het Discovery Ticket is een voordeeltarief en bestaat daarom alleen voor 2e klas. Indien je toch liever meer comfort geniet tijdens je reis, kan je opteren voor een klasverhoging voor je volledige reis of een deel van je reis. Dit supplement is te koop via deze website en in de stations aan de loketten en de verkoopautomaten.
E-treinbiljetten zijn steeds op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen. Het is daarom belangrijk dat je steeds je identiteitskaart bij de hand houdt. Toon je Discovery Ticket samen met je identiteitskaart bij elke controle.
Ieder Discovery Ticket is geldig voor één heen- en terugreis tussen je vertrek- en bestemmingsstation op de door jou gekozen datum. Deze gegevens staan vermeld op je biljet. Je mag de heenreis aanvatten vanaf 9.00 u. Verder ben je vrij de trein te kiezen die jou het beste past op het traject.

*Korting alleen van toepassing op het deel van het Standaardtarief dat hoger is dan het vaste bedrag per rit van € 1,1400 in 2e klas en van € 1,4820 (voor afstanden tot en met 36 km), € 1,5960 (van 37 km tot en met 51 km) of € 1,7556 (vanaf 52 km) in 1e klas. De minimumprijs per rit bedraagt evenwel € 2,40 in 2e klas en € 3,10 in 1e klas. De maximaal aangerekende afstand is 150 km per rit.