Een ontspannen dagje fietsplezier

Het idee is eenvoudig: je stapt van de trein, je huurt een fiets in het fietspunt en je kan meteen op pad! Wie in Gent, Mechelen of Deinze een huurfiets reserveert bij het fietspunt, krijgt er gratis een fietsbrochure bovenop met 3 prachtige fietsroutes, die allemaal starten en eindigen aan het fietspunt.

Er is telkens de keuze tussen een korte (ca. 15 km), middellange (ca. 30 km) en lange route (ca. 45 km). Alle routes maken gebruik van het fietsknooppuntennetwerk, zodat je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt kan fietsen. Dankzij de handige fietskaarthouder die je ontleent bij het fietspunt kan je de tekst en de kaart moeiteloos volgen zonder te hoeven afstappen.

Groene Haltefietstochten

  • Start en einde: fietspunt Max Mobiel, Voskenslaan 27, 9000 Gent - tel. 09 242 80 40 of 0490 45 27 13 (weekend) - [email protected]
  • Neem minstens twee werkdagen op voorhand contact op met het fietspunt om je fiets te reserveren. Ga je fietsen tijdens de week of op zaterdag, dan kun je eenvoudig je fiets afhalen in het fietspunt. Wil je fietsen op zondag? Dan wordt gewerkt met een kluissysteem. Een fiets huren kost € 9/dag en € 7 voor een halve dag (niet mogelijk in het weekend). Het fietspunt beschikt ook over enkele kinderfietsen, kinderstoeltjes, bakfietsen, elektrische fietsen en tandems.
  • Meer info op www.groenehalte.be/fiets
  • Start en einde: fietspunt Deinze, Stationsstraat, 9800 Deinze - tel. 0476 46 53 17 - [email protected]
  • Neem minstens twee werkdagen op voorhand contact op met het fietspunt om je fiets te reserveren. Ga je fietsen tijdens de week of op zaterdag, dan kun je eenvoudig je fiets afhalen in het fietspunt. Wil je fietsen op zondag? Dan wordt gewerkt met een kluissysteem. Een fiets huren kost € 9/dag en € 6 voor een halve dag. Er zijn ook kinderfietsen, kinderstoeltjes en een fietskar beschikbaar.
  • Meer info op www.groenehalte.be/fiets
  • Start en einde: fietspunt Mechelen, Koning Albertplein 2, 2800 Mechelen - tel. 015 21 27 04 of 0479 08 58 95 - [email protected]
  • eem minstens twee werkdagen op voorhand contact op met het fietspunt om je fiets te reserveren. Dat kan via e-mail of telefonisch. Ga je fietsen tijdens de week of op zaterdag? Dan kun je eenvoudig je fiets afhalen in het fietspunt (na afspraak). Wil je fietsen op zondag? Dan is het fietspunt gesloten, maar je kunt wel terecht bij De Nekker voor een huurfiets, op enkele minuten wandelen van het station Mechelen-Nekkerspoel. Een fiets huren kost € 10/dag en € 5 voor een halve dag. Het fietspunt beschikt ook over enkele kinderfietsen, kinderstoeltjes, 'gekke fietsen' en elektrische fietsen.
  • Meer info op www.groenehalte.be/fiets
check2-anim