Trek de stad in of ontdek de meest idyllische plekjes

Volg een fietsroute en ontdek de meest idyllische plekjes van Antwerpen per fiets of trek op goed geluk de stad in. Voor advies en informatie kun je terecht in het infokantoor van Visit Antwerpen in het station (op niveau 0, aan de roltrappen).

Aanraders vanuit fietspunt Antwerpen-Centraal:

De Architectuurroute (32 km) laat je fietsen door het Antwerpse 'Chinatown', langs tuinwijken met mooie villa's en de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen.

De Brialmontroute (40 km, verkortingen van 17 en 25 km) leidt je langs en door 4 bakstenen forten van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel rond Antwerpen.

De Sint-Annekesroute (33 km) verbindt Antwerpen-Linkeroever met het Oost-Vlaamse Land van Waas, via het veel bezongen strand van Sint-Anneke en het populaire Sint-Annabos.

De Antwerpse Havenroute (30 km): Wie Antwerpen zegt, denkt automatisch aan de haven en de Schelde. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben grotendeels de geschiedenis en de welvaart van de stad bepaald. Ook voor fietsers is de haven vrijwel onbekend terrein.

De Bollekesroute (34 km): Vraag aan een Antwerpenaar om in enkele woorden zijn stad voor te stellen en je krijgt gegarandeerd het antwoord: 't Scheld, de Zoölogie, de Onze-Lieve-Vrouwetoren. En uiteraard een Bolleke Koninck, het streekbier door elke Antwerpenaar in zijn hart gedragen. De route leidt je ook door de Sint-Annatunnel, in Antwerpen beter bekend als de 'Voetgangerstunnel'. Deze tunnel onder de Schelde verbindt de linker- en rechteroever voor de talrijke fietsers en wandelaars in de stad. De houten roltrappen, de liften en de specifieke akoestiek zullen zeker een bijzondere indruk nalaten.

Er zijn geen kinderfietsen beschikbaar

Makkelijk bereikbaar

Het fietspunt bevindt zich aan de zijuitgang van het station, de kant van het Koningin Astridplein, in de fietsenstalling -1.

 • T.e.m. 01/11/2018:
  • Maandag t.e.m. vrijdag: van 7 u. tot 19 u.
  • Paasvakantie, juli en augustus: ook zaterdag en zondag van 9 u. tot 17 u. (sleutelsysteem voor het terugbrengen van de fiets na 17 u.)
  • Zaterdag en zondag buiten deze vakanties: enkel op afspraak, met sleutelsysteem voor het afhalen en terugbrengen van de fiets
  • Niet op feestdagen
 • Van 02/11/2018 t.e.m. 05/04/2019:
  Maandag t.e.m. vrijdag: van 7 u. tot 19 u. Niet op zaterdag, zon- en feestdagen en van 24 t.e.m. 31/12/2018

Waar kopen?

Hoe reserveer je een fiets?

Reserveer je fiets ten laatste 1 werkdag (tussen 8.30 u. en 16.30 u.) vóór de vertrekdatum: Tel.: 03 203 06 73
Koop je B-Dagtrip aan het loket in het station waar je je reserveringsnummer meedeelt dat door het fietspunt werd toegekend.

Met een grote groep?

 • vanaf 15 betalende reizigers
 • 1 gratis per 15 betalenden     
 • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden