Dit aanbod hoort sinds 6/4/2019 niet meer tot het B-Dagtrip gamma.
Ontdek al onze beschikbare B-Dagtrips (trein + toegang).
Wil je een fiets huren in het station? Dat kan!

Trek de stad in of ontdek de meest idyllische plekjes

Volg een fietsroute en ontdek de meest idyllische plekjes van Antwerpen per fiets of trek op goed geluk de stad in. Voor advies en informatie kun je terecht in het infokantoor van Visit Antwerpen in het station (op niveau 0, aan de roltrappen).

Aanraders vanuit fietspunt Antwerpen-Centraal:

De Architectuurroute (32 km) laat je fietsen door het Antwerpse 'Chinatown', langs tuinwijken met mooie villa's en de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen.

De Brialmontroute (40 km, verkortingen van 17 en 25 km) leidt je langs en door 4 bakstenen forten van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel rond Antwerpen.

De Sint-Annekesroute (33 km) verbindt Antwerpen-Linkeroever met het Oost-Vlaamse Land van Waas, via het veel bezongen strand van Sint-Anneke en het populaire Sint-Annabos.

De Antwerpse Havenroute (30 km): Wie Antwerpen zegt, denkt automatisch aan de haven en de Schelde. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben grotendeels de geschiedenis en de welvaart van de stad bepaald. Ook voor fietsers is de haven vrijwel onbekend terrein.

De Bollekesroute (34 km): Vraag aan een Antwerpenaar om in enkele woorden zijn stad voor te stellen en je krijgt gegarandeerd het antwoord: 't Scheld, de Zoölogie, de Onze-Lieve-Vrouwetoren. En uiteraard een Bolleke Koninck, het streekbier door elke Antwerpenaar in zijn hart gedragen. De route leidt je ook door de Sint-Annatunnel, in Antwerpen beter bekend als de 'Voetgangerstunnel'. Deze tunnel onder de Schelde verbindt de linker- en rechteroever voor de talrijke fietsers en wandelaars in de stad. De houten roltrappen, de liften en de specifieke akoestiek zullen zeker een bijzondere indruk nalaten.

Waar kopen?

Met een grote groep?

  • vanaf 15 betalende reizigers
  • 1 gratis per 15 betalenden     
  • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden