Dit aanbod hoort sinds 6/4/2019 niet meer tot het B-Dagtrip gamma.
Ontdek al onze beschikbare B-Dagtrips (trein + toegang).
Wil je een fiets huren in het station? Dat kan!

De charmantste stad van Europa: een gedroomd vertrekpunt voor fietsers

Dankzij het fietsnetwerk Brugse Ommeland kun je knooppuntgewijs je eigen traject uitstippelen. De fietsnetwerkkaart Brugse Ommeland en de Groene Gordel Brugge fietsroute zijn verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in het station, het Concertgebouw en het Historium op de Markt in Brugge.

Aanrader vanuit fietspunt Brugge:

Maak een tochtje door de unieke stadskern of ontdek de mooie omgeving buiten de stadspoorten via de Groene Gordel Brugge fietsroute. De 53 km lange fietsroute (verkorting mogelijk) loopt langs verrassend aantrekkelijke groengebieden, vlakbij de stadsrand. Je geniet van een mix van bossen, kasteellandschappen, kanalen, het historische Brugge en Damme en tal van pittoreske dorpjes. De fietsroute is volledig bewegwijzerd aan de hand van rechthoekige bordjes en kan in beide richtingen worden gefietst.

Startpunt vanaf het Stationsplein: steek de Buiten Begijnenvest over en volg het fietspad naar rechts, via de Begijnenvest en het Minnewater, tot aan de Katelijnebrug. Steek de brug over en ga onmiddellijk naar rechts langs het jaagpad. Volg dit tot net voor de groene brug van Steenbrugge. Fiets naar links langs de doorsteek tot aan het rond punt op de Baron Ruzettelaan. Vanaf daar kan je de bordjes volgen.

Waar kopen?

Met een grote groep?

  • vanaf 15 betalende reizigers
  • 1 gratis per 15 betalenden     
  • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden