Langs de oevers van de Demer, de stadsmuren

In het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant ligt Diest, een gezellige, innemende Demerstad met een groots en rijk verleden. Fietsers kunnen in het centrum en de landelijke omgeving hun hartje ophalen. Diest ligt op het fietsnetwerk Hageland en van hieruit kun je ook fietsparadijs Limburg en de Antwerpse Kempen. Het fietspunt Diest ligt aan knooppunt 32.

Aanraders vanuit fietspunt Diest:

Bierliefhebbers kunnen de knooppunten van de fietsroute Prinsheerlijke biertjes (40 km: Diest, Averbode, Scherpenheuvel-Zichem) raadplegen op www.toerismevlaamsbrabant.be.

De fietsroute Streekproducten Diest (40 km) volgt hetzelfde traject maar in de folder met routebeschrijving krijg je een overzicht van de streekproducten en tips met lekkere adresjes onderweg. De folders zijn gratis verkrijgbaar bij Toerisme Diest (op 5 minuten fietsafstand van het station).

De Reynvaertfietsroute (39,8 km), Land van de Witte (52 km: Diest, Averbode, Scherpenheuvel, Zichem), Limburg op zijn Brabants (48 km) en IJzerenweg (70 km) zijn afwisselende fietsroutes aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt ze je downloaden via www.toerismevlaamsbrabant.be.

Op vertoon van het B-Dagtripbiljet in het fietspunt geniet je een korting van 25% op de huurprijs van de kinderfietsen (reservering verplicht).

Makkelijk bereikbaar

Het fietspunt bevindt zich in het station. 
Kijk op Google Maps

  • T.e.m. 05/04/2019:
    • Maandag tot vrijdag: enkel op afspraak, afgesproken afhaalmoment en sleutelsysteem voor het terugbrengen van de fiets
    • Zaterdag en zondag: vanaf 8.30 u., enkel op afspraak, afgesproken afhaalmoment en sleutelsysteem voor het terugbrengen van de fiets
    • Niet op feestdagen

Waar kopen?

Hoe reserveer je een fiets?

Reserveer je fiets bij het fietspunt ten laatste 1 werkdag vóór de vertrekdatum: Tel.: 013 66 51 47 / fietspuntdiest@velo.be
Koop je B-Dagtrip aan het loket in het station waar je je reserveringsnummer meedeelt dat door het fietspunt werd toegekend.

Met een grote groep?

  • vanaf 15 betalende reizigers
  • 1 gratis per 15 betalenden     
  • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden

Andere reisideeën