Dit aanbod hoort sinds 6/4/2019 niet meer tot het B-Dagtrip gamma.
Ontdek al onze beschikbare B-Dagtrips (trein + toegang).
Wil je een fiets huren in het station? Dat kan!

Langs de oevers van de Demer, de stadsmuren

In het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant ligt Diest, een gezellige, innemende Demerstad met een groots en rijk verleden. Fietsers kunnen in het centrum en de landelijke omgeving hun hartje ophalen. Diest ligt op het fietsnetwerk Hageland en van hieruit kun je ook fietsparadijs Limburg en de Antwerpse Kempen. Het fietspunt Diest ligt aan knooppunt 32.

Aanraders vanuit fietspunt Diest:

Bierliefhebbers kunnen de knooppunten van de fietsroute Prinsheerlijke biertjes (40 km: Diest, Averbode, Scherpenheuvel-Zichem) raadplegen op www.toerismevlaamsbrabant.be.

De fietsroute Streekproducten Diest (40 km) volgt hetzelfde traject maar in de folder met routebeschrijving krijg je een overzicht van de streekproducten en tips met lekkere adresjes onderweg. De folders zijn gratis verkrijgbaar bij Toerisme Diest (op 5 minuten fietsafstand van het station).

De Reynvaertfietsroute (39,8 km), Land van de Witte (52 km: Diest, Averbode, Scherpenheuvel, Zichem), Limburg op zijn Brabants (48 km) en IJzerenweg (70 km) zijn afwisselende fietsroutes aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt ze je downloaden via www.toerismevlaamsbrabant.be.

Waar kopen?

Met een grote groep?

  • vanaf 15 betalende reizigers
  • 1 gratis per 15 betalenden     
  • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden