Dit aanbod hoort sinds 6/4/2019 niet meer tot het B-Dagtrip gamma.
Ontdek al onze beschikbare B-Dagtrips (trein + toegang).
Wil je een fiets huren in het station? Dat kan!

Limburg, dé fietsprovincie van Vlaanderen

Limburg is 8 maal op rij verkozen tot fietsvriendelijkste provincie van België. En terecht, want meer dan 2.000 km mooie, veilige en voor een groot deel autovrije fietsroutes maken van deze provincie een echt fietsparadijs.

Het unieke fietsroutenetwerk Limburg leidt je dankzij het handige knooppuntensysteem doorheen een prachtige variatie van landschappen. Aan de hand van de Limburgse Fietskaart, te verkrijgen in de lokale toeristische infokantoren, kun je makkelijk je fietstocht uitstippelen.

Aanraders vanuit fietspunt Hasselt:

De themafietskaart De Wijers telt 4 uitgestippelde lussen (elk ca. 30 km). Hier fiets je tussen 1.175 vijvers en prachtige landschappen vol bossen, weiden en heidegebieden, in combinatie met cultuurhistorische domeinen, prachtige kastelen, oude hoeves en uitgestrekte parken. Ideaal vertrekpunt is Herkenrode, gelegen tussen de knooppunten 95 en 94.

Via de fietsroute Herkenrode (2 uitgestippelde lussen, elk ongeveer 35 km) kom je nog meer kunstwerken tegen of bezoek je nog meer locaties die je een idee geven van de uitstraling en de macht die de abdij van Herkenrode ooit had.

Beide kaarten zijn te koop bij Toerisme Hasselt of in het Bezoekerscentrum van Herkenrode.

De Smaakfietsroute bestaat uit 3 fietslussen door Hasselt en deelgemeenten. De roze, gele en groene fietslus hebben respectievelijk een lengte van 31, 26 en 23 km. Proef onderweg van de smaak van de Hasseltse deelgemeenten en vergeet vooral niet om af en toe halt te houden bij de adembenemende historische pracht en de bijzondere natuurtaferelen. Leuk extraatje: een blaadje met kortingsbonnen om onderweg te gebruiken.

Waar kopen?

Met een grote groep?

  • vanaf 15 betalende reizigers
  • 1 gratis per 15 betalenden     
  • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden