Limburg, dé fietsprovincie van Vlaanderen

Limburg is 8 maal op rij verkozen tot fietsvriendelijkste provincie van België. En terecht, want meer dan 2.000 km mooie, veilige en voor een groot deel autovrije fietsroutes maken van deze provincie een echt fietsparadijs.

Het unieke fietsroutenetwerk Limburg leidt je dankzij het handige knooppuntensysteem doorheen een prachtige variatie van landschappen. Aan de hand van de Limburgse Fietskaart, te verkrijgen in de lokale toeristische infokantoren, kun je makkelijk je fietstocht uitstippelen.

Aanraders vanuit fietspunt Hasselt:

De themafietskaart De Wijers telt 4 uitgestippelde lussen (elk ca. 30 km). Hier fiets je tussen 1.175 vijvers en prachtige landschappen vol bossen, weiden en heidegebieden, in combinatie met cultuurhistorische domeinen, prachtige kastelen, oude hoeves en uitgestrekte parken. Ideaal vertrekpunt is Herkenrode, gelegen tussen de knooppunten 95 en 94.

Via de fietsroute Herkenrode (2 uitgestippelde lussen, elk ongeveer 35 km) kom je nog meer kunstwerken tegen of bezoek je nog meer locaties die je een idee geven van de uitstraling en de macht die de abdij van Herkenrode ooit had.

Beide kaarten zijn te koop bij Toerisme Hasselt of in het Bezoekerscentrum van Herkenrode.

De Smaakfietsroute bestaat uit 3 fietslussen door Hasselt en deelgemeenten. De roze, gele en groene fietslus hebben respectievelijk een lengte van 31, 26 en 23 km. Proef onderweg van de smaak van de Hasseltse deelgemeenten en vergeet vooral niet om af en toe halt te houden bij de adembenemende historische pracht en de bijzondere natuurtaferelen. Leuk extraatje: een blaadje met kortingsbonnen om onderweg te gebruiken.

Op vertoon van het B-Dagtripbiljet in het fietspunt geniet je een korting van 25% op de huurprijs van de kinderfietsen (reservering verplicht).

Makkelijk bereikbaar

Het fietspunt bevindt zich naast de overdekte fietsenstalling in het station.
Kijk op Google Maps

 • T.e.m. 15/10/2018:
  • Maandag t.e.m. vrijdag: van 7 u. tot 19 u.
  • Zaterdag, zon- en feestdagen: afhalen fiets van 9 u. tot 13 u., sleutelsysteem voor het terugbrengen van de fiets
 • Van 16/10/2018 t.e.m. 14/03/2019:
  • Maandag t.e.m. vrijdag: van 7 u. tot 19 u.
  • Niet op zaterdag, zon- en feestdagen
 • Van 15/03/2019 t.e.m. 05/04/2019:
  • Maandag t.e.m. vrijdag: van 7 u. tot 19 u.
  • Zaterdag, zon- en feestdagen: afhalen fiets van 9 u. tot 13 u., sleutelsysteem voor het terugbrengen van de fiets

Waar kopen?

Hoe reserveer je een fiets?

Reserveer je fiets ten laatste 1 dag vóór de vertrekdatum: Gratis nummer 0800 96967

Reserveer je fiets ten laatste 1 werkdag vóór de vertrekdatum van 16/10/2018 t.e.m. 14/03/2019

Koop je B-Dagtrip aan het loket in het station waar je je reserveringsnummer meedeelt dat door het fietspunt werd toegekend.

Met een grote groep?

 • vanaf 15 betalende reizigers
 • 1 gratis per 15 betalenden     
 • online reservering verplicht

Meer info over de reserveringsvoorwaarden

Voor grote groepen kan vzw De Container eventueel een supplementair bedrag vragen voor overbrenging van fietsen naar het fietspunt.