Trotseren uw werknemers dagelijks de files om tot kantoor te geraken? Het woon-werktraject kan ook ecologisch en ontspannend zijn! NMBS biedt (gratis) treinabonnementen voor werknemers, eventueel in combinatie met de tram, bus en metro. Zo kunnen uw werknemers vlot van deur-tot-deur reizen en winnen zij aan tijd en rust voor henzelf. Door in te zetten op openbaar vervoer versterkt u uw imago als werkgever.

Derdebetalerovereenkomst treinabonnementen

Via een derdebetalerovereenkomst wordt uw verplichte werkgeversbijdrage in de abonnementen van uw medewerkers maandelijks aan u gefactureerd.
  • minder administratie: geen terugbetalingen aan medewerkers
  • abonnementen beheren via onze NMBS Business Portal 
  • vrijgesteld van belastingen én rsz als uw werknemer bij de belastingaangifte opteert voor de forfaitaire aftrek van de beroepskosten
  • u ontvangt een maandelijkse globale factuur (incl. 6% btw)

Uw wettelijke werkgeversbijdrage is afhankelijk van de afstand. Bekijk hier de wettelijke werkgeversbijdragen.

Medewerkers van werkgevers uit de private sector die hun werkgeversbijdrage optrekken naar 80% van de abonnementsprijs, reizen – dankzij de overheidstussenkomst van 20% - volledig gratis in tweede klas. Via deze website kan u de CAO's opzoeken die recht geven op gratis 80/20.
Dezelfde 80/20-regeling geldt ook voor gecombineerde treinabonnement met MIVB. Een upgrade naar eerste klas, door u betaald of door uw medewerker, is uiteraard mogelijk.
Bent u werkgever en wenst u de van deur-tot-deurreis van uw werknemers met treinabonnement te vergemakkelijken? Biedt hen dan eveneens een parkingabonnement aan het station. Vereenvoudig uw administratie via een derdebetalerovereenkomst voor parkingabonnementen met NMBS. Patronale bijdragen worden gebundeld en rechtstreeks aan u gefactureerd: de werkgeversbijdrage is altijd 100% voor parkingabonnementen. Meer weten? Neem contact op met het Business Center.

Contacteer ons

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze mobiliteitsoplossingen? Contacteer gerust ons Business Center op werkdagen van 9 tot 17 uur via 02 528 25 28 of het online formulier.

loader