Het treinverkeer op sommige spoorlijnen in Wallonië blijft verstoord door het slechte weer dat de provincies Luik, Namen en Waals-Brabant heeft getroffen.

NMBS past haar vervoersplan aan en stelt tweewekelijks alternatieve oplossingen voor aan de reizigers, rekening houdend met de evolutie van het spoornet.

Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van de parkings van de volgende stations (binnen de limiet van het aantal beschikbare plaatsen):
Hieronder vind je het gedetailleerde vervoersplan. Volg de evolutie van de situatie op de kaart onderaan deze pagina.
De dienstregeling van de bussen is afhankelijk van de verkeerssituatie. Op vertoon van een geldig NMBS-ticket kunnen jullie de bussen nemen.
Opgelet: Enkel plooifietsen zijn toegelaten in de bussen. 

Op weekdagen van 27 september tot en met 15 oktober

De treinen zullen vanaf maandag 27 september opnieuw op twee sporen  kunnen rijden tussen Ottignies en Gembloux. Enkel de onderstaande kleine aanpassing is nog van toepassing:

 • De vertrektijden van de L-treinen Ottignies – Namen wijzigen tussen Ottignies en Gembloux.

 • Alle P-treinen rijden opnieuw normaal. 

Zal je trein rijden?

Om dit te weten, gelieve je reis te plannen vlak voor je vertrek via onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app.

Op weekdagen van 15 september tot en met 8 oktober

De treinen zullen vanaf woensdag 15 september opnieuw over twee sporen rijden. Onderstaande kleine aanpassingen zijn nog van toepassing:

 • De IC-treinen Oostende - Brussel - Eupen en S41-treinen Luik-Guillemins - Verviers-Centraal rijden opnieuw. De vertrektijden van deze treinen wijzigen. 
 • De IC-treinen Kortrijk - Brussel - Welkenraedt rijden opnieuw tot Welkenraedt en stoppen ook in Dolhain-Gileppe. De vertrektijden van deze treinen wijzigen. 
 • De vertrektijden van de volgende treinen wijzigen: 
  • S41 Welkenraedt (7.07 u.) – Herstal (8.19 u.)
  • P Verviers-Centraal (6.20 u.) – Luik-Guillemins (6.54 u.) 
  • P Luik-Guillemins (17.07 u.) – Verviers-Centraal (17.40 u.) 

 • De S41-trein Luik-Sint-Lambertus (15.58 u.) - Eupen (17.04 u.) rijdt enkel tussen Luik-Guillemins en Verviers-Centraal. De vertrektijden van deze trein wijzigen.  

Zal je trein rijden?

Om dit te weten, gelieve je reis te plannen vanaf de dag voor je vertrek via onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app.

Vanaf 4 oktober

De treinen zullen vanaf maandag 4 oktober opnieuw kunnen rijden tussen Spa en Pepinster. Enkel de onderstaande kleine aanpassing is nog van toepassing:

 • De vertrektijden van de L-treinen Spa-Géronstère – Aachen (DE) wijzigen. 

 • Op weekdagen wijzigen de vertrektijden van de P-treinen Spa-Géronstère (6.01 u. + 6.57 u.) - Verviers-Centraal (6.31 u. + 7.26 u.). 

Zal je trein rijden?

Om dit te weten, gelieve je reis te plannen vanaf de dag voor je vertrek via onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app.

NMBS, De Lijn, TEC en MIVB stellen speciale vervoerbewijzen ter beschikking van de zwaarst getroffen gemeenten en slachtoffers van de overstromingen van 14-15-16 juli 2021, zodat die laatsten in het hele land kosteloos kunnen reizen.
> Meer info
De dienstregeling van de bussen is afhankelijk van de verkeerssituatie. Op vertoon van een geldig NMBS-ticket kunnen jullie de bussen nemen.
Opgelet: Enkel plooifietsen zijn toegelaten in de bussen. 

Deze aanpassingen kunnen evolueren, rekening houdend met de evolutie van de situatie op het spoornet.
Plan je reis vanaf de dag voor je vertrek via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.

Download

check2-anim
loader