Alternatieve treindienst, mocht de homologatie niet tijdig rond zijn:

De alternatieve treindienst zal grote gevolgen hebben voor reizigers van Roosendaal, Kijkuit en Sint-Mariaburg.

 • Op weekdagen

  • Vanaf 10 tot 21 december wordt de S32-trein Puurs – Roosendaal vervangen door een bus tussen Essen en Roosendaal (in beide richtingen). Opgelet, dit betekent een langere trajecttijd. De vervangbussen vertrekken in Essen om xxu07 en komen aan om xxu27. In de andere richting vertrekken de bussen in het station van Roosendaal om xxu33 en komen aan in Essen om xxu53.
  • Vanaf 24 december zal een vervangtrein ingelegd worden tussen Essen en Roosendaal (in beide richtingen). Reizigers van of naar Roosendaal worden verzocht in Essen overstappen. De treinen vertrekken uit Essen om xxu30, met aankomst in Roosendaal om xxu37. In de andere richting vertrekken de treinen in het station van Roosendaal om xxu14 en komen aan in Essen om xxu21. Opgelet: er zijn meerdere uitzonderingen. Voor specifieke info, raadpleeg de reisplanner.

 • Kijkuit en Sint-Mariaburg

  In deze stations zal, net zoals vandaag, één trein per uur stoppen, maar ± 30 min. later.

  • Van Kijkuit naar Antwerpen vertrekken de treinen om xxu45 in plaats van xxu16.
   Op piekuren zullen de treinen van 6h15 en 7h15 nog steeds halt houden in Kijkuit. Vanuit Antwerpen zullen de treinen aankomen in Kijkuit om xxu14 in plaats van xxu43. De treinen die vertrekken in Antwerpen-Centraal om 16u21 en 17u21 zullen stoppen in Kijkuit om 16u46 en om 17u46.
  • Vanuit Sint-Mariaburg naar Antwerpen vertrekken de treinen om xxu56 in plaats van xxu28.
   Op piekuren zullen de treinen van 6h27 en 7h27 nog steeds halt houden in Sint-Mariaburg.
   Vanuit Antwerpen zullen de treinen aankomen in Sint-Mariaburg om xxu04 in plaats van xxu33. De treinen die vertrekken in Antwerpen-Centraal om 16u21 en 17u21 zullen stoppen in Sint-Mariaburg om 16u35 en om 17u35.
 • In het weekend

  De huidige situatie blijft van toepassing. De reizigers van of naar Roosendaal zullen overstappen in het station van Essen.

Plan uw reis via de NMBS app of deze pagina voor meer info.

Wij houden u op de hoogte over de evolutie van de situatie.