Laatste update op 15/07/2024

Alle dagen van zaterdag 22 juni tot en met zondag 14 juli voert Infrabel onderhoudswerken uit aan de infrastructuur in en rond het station van Jette. Ze werken onder andere aan de bovenleidingen (kabels die de treinen van stroom voorzien), de draagstructuren van deze kabels en de wissels. Deze werken zijn nodig om het comfort van de buurtbewoners te verhogen wanneer er treinen passeren en om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer richting Brussel te blijven garanderen.

Deze werken waren oorspronkelijk gepland tot en met zondag 7 juli. Door onvoorziene werken van Infrabel zal de impact van deze werken verlengd worden tot en met zondag 14 juli.

⚠️ Vanaf maandag 15 juli herneemt het treinverkeer tussen Jette en Opwijk/Ternat. Aangezien tijdens de werken ook de wissels en de ballast (keien onder de sporen) aangepakt werden zullen de treinen, in afwachting van de stabilisatie, tot en met 16 september trager rijden tussen Jette en Aalst. Door de langere reistijd zullen de vertrektijden van deze treinen wijzigen.

Ontdek wat er verandert voor je treinreis in onze reisplanner, op deze pagina of via de NMBS-app.

NMBS-vervangbussen*

  • De NMBS-vervangbussen worden door verschillende busmaatschappijen voorzien. Je kan de NMBS-vervangbussen herkennen aan volgende afbeelding die op de busramen wordt aangebracht.
  • Je kan de vervangbussen nemen met je treinticket: net als in de trein kunnen in de bussen ticketcontroles plaatsvinden.
  • Enkel vouwfietsen zijn toegelaten.
  • Enkel assistentiehonden en gezelschapsdieren die op dezelfde plaats als de reiziger plaatsnemen, zijn toegelaten.
  • Je kan een antwoord vinden op andere vaak gestelde vragen over deze vervangbussen op volgende pagina: meer info

Download

check2-anim