Laatste update op 7 september 2020

Tijdens de weekends van 5 september tot en met 11 oktober (uitgezonderd op 26 en 27 september) gaat Infrabel verder met de vernieuwing van de infrastructuur. Door deze werken wordt het treinverkeer aangepast tussen Melsele en Antwerpen-Zuid.

Hierdoor is het nodig dat NMBS haar vervoersplan aanpast. Er werd gezocht naar een oplossing, waarbij de reizigers zo min mogelijk hinder ondervinden.

Een bus* vervangt de S53-treinen Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal tussen Melsele en Zwijndrecht. Deze bus stopt ook in Zwijndrecht-Dorp waar reizigers naar Antwerpen-Centraal tram 3 kunnen nemen.

De IC-treinen Oostende - Antwerpen-Centraal worden omgeleid en stoppen niet in Gent-Dampoort, Lokeren, Sint-Niklaas, Beveren en Antwerpen-Zuid. De vertrektijden van deze treinen wijzigen. 

  • Reizigers naar Gent-Dampoort, Lokeren, Sint-Niklaas en Antwerpen-Zuid kunnen gebruikmaken van de IC-treinen Poperinge - Antwerpen-Centraal.
  • Reizigers naar Beveren kunnen gebruikmaken van de S53-treinen Gent-Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal.

De IC-treinen Poperinge - Antwerpen-Centraal worden omgeleid en stoppen bijkomend in Antwerpen-Zuid. Hun vertrektijden wijzigen tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Centraal. ! Op 10 en 11 oktober wijzigen de vertrektijden van deze treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal.

Bekijk wat er verandert voor jouw trein in onze reisplanner (op deze pagina) of de NMBS-app.
Jullie kunnen de vervangbussen* nemen op vertoon van jullie geldig NMBS-ticket.
loader