Vanaf 11 december 2022 is het niet meer toegelaten om met een binnenlands vervoerbewijs de ICE-trein tussen Brussel en Luik te gebruiken. Daarom is het ICE supplement niet langer te koop.

Om met de ICE-trein te reizen, heb je voortaan een internationaal ticket nodig, verkrijgbaar op www.nmbs-internationaal.com.

Bespaar tot 1 uur reistijd tussen Brussel en Luik

Reis je van Brussel-Zuid of Brussel-Noord naar Luik-Guillemins (of vice versa) en wil je op de ICE-hogesnelheidstrein stappen?
Kies voor het ICE Supplement als aanvulling op een geldig ticket.

Het ICE Supplement is geldig voor één enkele reis, op elke ICE-trein die rijdt in de richting en op de dag die op je ticket zijn vermeld.
 • reis tussen Brussel en Luik in slechts 40 minuten
 • geniet van het comfort van een luxe hogesnelheidstrein
 • vast tarief per enkele reis
 • € 10 in 2e klas (+ ticket)
 • € 15 in 1e klas (+ ticket)

ICE supplement van Brussel naar Luik

In aanvulling op een geldig ticket.
Brussel > Luik - 2e klas
Toegang tot de ICE-trein van je keuze zonder zitplaatsreservering. Reis van Brussel-Zuid of Brussel-Noord naar Luik-Guillemins. ICE Supplement geldig voor 2e klas. In aanvulling op een geldig ticket.
Brussel > Luik - 1e klas
Toegang tot de ICE-trein van je keuze zonder zitplaatsreservering. Reis van Brussel-Zuid of Brussel-Noord naar Luik-Guillemins. ICE Supplement geldig voor 1e klas. In aanvulling op een geldig ticket.

ICE Supplement van Luik naar Brussel

In aanvulling op een geldig ticket.
Luik > Brussel - 2e klas
Toegang tot de ICE-trein van je keuze zonder zitplaatsreservering. Reis van Luik-Guillemins naar Brussel-Zuid of Brussel-Noord. ICE Supplement geldig voor 2e klas. In aanvulling op een geldig ticket.
Luik > Brussel - 1e klas
Toegang tot de ICE-trein van je keuze zonder zitplaatsreservering. Reis van Luik-Guillemins naar Brussel-Zuid of Brussel-Noord. ICE Supplement geldig voor 1e klas. In aanvulling op een geldig ticket.

Veel gestelde vragen

Nee. Om met een ICE tussen Brussel en Luik te reizen, heb je een geldig vervoersbewijs én een ICE Supplement nodig. Het supplement zelf is geen geldig ticket.
Nee. Het ICE Supplement is geldig voor één enkele reis, op elke ICE-trein die rijdt in de richting en op de dag die op je ticket staan aangegeven. Er zijn geen gereserveerde plaatsen. Je kan dus plaatsnemen op elke stoel in de door jou gekozen reisklasse.

Reizigers (inclusief honden) die gebruik willen maken van de ICE tussen Brussel en Luik moeten in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs: 

 • Standard Ticket, Senior Ticket, Youth Ticket, Standard Multi, ..., met uitzondering van het Group Ticket en de Local Multi.
 • internationale biljetten (voor klassieke treinen) waarop de ICE niet vermeld is (bv. ticket Brussel-Eindhoven via Visé-grenspunt)
 • een Connection-ticket tussen Luik en Brussel (gekocht in combinatie met een internationaal ticket)
 • tickets die recht geven op gratis vervoer op het Belgische spoornetwerk (gratis reizen en gratis Benelux-tickets voor NMBS-personeel, journalisten, parlementairen, enz.)

Kinderen jonger dan 15 jaar die begeleid worden door een ouder of grootouder die in het bezit is van een geldig vervoerbewijs, hoeven deze toeslag niet te betalen. Maximaal 4 kinderen per volwassene (18 jaar of ouder).

Uitzondering: het ICE Supplement is niet verplicht als je met ICE van België naar Duitsland (of omgekeerd) reist, en je in het bezit bent van een Unlimited Abonnement (hele Belgische net) in combinatie met een Bahncard 100 geldig op het Duitse net. In dat geval kan je zonder ICE Supplement reizen, op vertoon van je Unlimited Abonnement en je Bahncard 100.

 • Je hebt een geldig ticket 1e klas tussen Brussel en Luik
  Koop het ICE Supplement 1e klas voor €15 per enkele reis. Om een vrije zitplaats te vinden, kijk op de elektronische schermen boven aan de zitplaatsen.

 • Je hebt een geldig ticket 2e klas tussen Brussel en Luik

  1. Koop een Klasverhoging
  2. Koop een ICE Supplement 1e klas voor €15 per enkele reis. Wanneer je aan boord van de trein wordt gecontroleerd, toon zowel je 2e klas ticket, je Klasverhoging-ticket en je ICE Supplement 1e klas.
Het ICE Supplement is niet beschikbaar voor het Group Ticket.
Nee, het ICE Supplement is niet inwisselbaar of terugbetaalbaar. Het ICE Supplement is geldig voor één enkele reis, op elke ICE-trein die rijdt in de richting en op de dag die op je ticket staan aangegeven.
check2-anim
loader