Ben je een pendelaar uit de Belgische grensstreek en werk je in Luxemburg? Ben je houder van een mPass via je Luxemburgse werkgever? Dan reis je onbeperkt op een vast traject met je Luxemburg Abonnement Flex Pass!

 • in 2e klas. 1e klas : zie „Reis je met een Luxemburg Abonnement Flex Pass 1e klas”
 • 3 maanden validatie, met laatst mogelijke validatie op 29/02/2020
 • voor houders van een mPass
 • abonnement geldig voor onbeperkt aantal ritten op een vast traject tussen een grensstation en het eerste Luxemburgse station (Troisvierges, Kleinbettingen of Athus)

Je gaat naar de loketten van een station uit de betrokken grensstreek (Gouvy, Marbehan, Libramont, Jemelle, Marloie, Arlon, Bertrix en Virton), met:

 • je identiteitskaart
 • je mPass
Dat is geweldig nieuws!

Vanaf 1 maart 2020 zal het gebruik van het openbaar vervoer gratis zijn op het grondgebied van Groothertogdom Luxemburg in 2e klas. Vanaf 01/03/2020 is het niet meer mogelijk om de Flex Pass-formule te kiezen omdat de m-Pass vanaf dan niet meer geldig is in Luxemburg.

Reis je met een Luxemburg Abonnement Flex Pass 2e klas?
Vanaf 01/03/2020 profiteer je van gratis openbaar vervoer in 2e klas in het Groothertogdom Luxemburg en betaal je alleen nog voor je afgelegde kilometers op het Belgische spoornet. Daarvoor kan je gebruikmaken van het Trajectabonnement Luxemburg.
 • De geldigheidsduur van je huidig abonnement 2e klas is niet langer dan 01/03/2020.
  Sinds 1 juli 2019 en t.e.m. 29 februari 2020, kan je je Luxemburg Abonnement Flex Pass slechts verlengen voor een periode van 3 maanden.
   
 • De geldigheidsduur van je huidige abonnement 2e klas is langer dan 01/03/2020.
  Het deel van je reis op het Luxemburgse netwerk kan worden terugbetaald. Stuur een aanvraag voor terugbetaling vanaf 01/03/2020 via het webformulier. Je krijgt het teveel betaalde bedrag terug (in de verhouding 1/12e van het jaarlijkse CFL-pakket, per volle maand = € 2).
Reis je met een Luxemburg Abonnement Flex Pass 1e klas?

Sinds 1 juli 2019 kon je je Luxemburg Abonnement Flex Pass 1e klas alleen nog maar voor een periode van 3 maanden verlengen. Vanaf 08/01/2020 is deze abonnementsformule niet meer te koop in 1ste klas.

 • De geldigheidsduur van je huidig abonnement 1e klas is niet langer dan 01/03/2020.
  Je kan dan opteren voor een Trajectabonnement Luxemburg 1e klas.

 • De geldigheidsduur van je huidige abonnement 1e klas is langer dan 01/03/2020.
  Vanaf die datum is de m-Pass niet meer geldig in Luxemburg. Je mag dan in België (en tot het eerste Luxemburgse station) reizen in 1e klas met de Flex Pass, maar je dient in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs op het Luxemburgse net.
 •  

   

Met je Luxemburg Abonnement Flex Pass parkeer je gratis op de stationsparking in Aarlen! Op vertoon van je abonnement krijg je aan het loket van het station Aarlen een gratis B-parkingabonnement.

Waar kopen?