Ben je een pendelaar uit de Belgische grensstreek en werk je in Luxemburg? Ben je houder van een mPass via je Luxemburgse werkgever? Dan reis je onbeperkt op een vast traject met je Trajectabonnement Flex Pass!

 • in 1e of 2e klas
 • 3 maanden validatie
 • voor houders van een mPass
 • abonnement geldig voor onbeperkt aantal ritten op een vast traject tussen een grensstation en het eerste Luxemburgse station (Troisvierges, Kleinbettingen of Athus)

Je gaat naar de loketten van een station uit de betrokken grensstreek (Gouvy, Marbehan, Libramont, Jemelle, Marloie, Arlon, Bertrix en Virton), met:

 • je identiteitskaart
 • je mPass of, als je er nog geen hebt, het attest (franstalige pdf) dat door je Luxemburgse werkgever ingevuld is en waarmee je een mPass kunt aanvragen
 • een supplement 1ste klas van je mPass, indien je een abonnement 1ste klas wenst
Dat is geweldig nieuws!

Vanaf 1 maart 2020 zal het gebruik van het openbaar vervoer gratis zijn op het grondgebied van Groothertogdom Luxemburg in 2e klas. Als gevolg hiervan zijn abonnementen met een geldigheidsduur van 12 maanden sinds 1 juli 2019 niet langer beschikbaar.

Reis je met een FlexPass Luxemburg 2e klas?
 • De geldigheidsduur van je huidig abonnement is niet langer dan 01/03/2020.
  Sinds 1 juli 2019 kan je je Trajectabonnement met Flex Pass Luxemburg slechts verlengen voor een periode van 3 maanden tot 29/02/2020.
  Vanaf 01/03/2020 geniet je in Groothertogdom Luxemburg van gratis openbaar vervoer en betaal je enkel nog de kilometers die je op het Belgische spoorwegnet aflegt.

 • De geldigheidsduur van je huidige abonnement is langer dan 01/03/2020.
  Het deel van je reis op het Luxemburgse netwerk kan worden terugbetaald. Stuur een aanvraag voor terugbetaling vanaf 01/03/2020 via het webformulier. Je krijgt het teveel betaalde bedrag terug (in de verhouding 1/12e van het jaarlijkse CFL-pakket, per volle maand = € 2).
Reis je met een Trajectabonnement met FlexPass Luxemburg 1e klas?

Sinds 1 juli 2019 kan je je Trajectabonnement met FlexPass Luxemburg alleen nog maar voor een periode van 3 maanden verlengen.
Vanaf 01/03/2020 zal het niet langer mogelijk zijn om de FlexPass (m-Pass) formule te verkrijgen.

Met je Trajectabonnement Flex Pass Luxemburg parkeer je gratis op de stationsparking in Aarlen! Op vertoon van je abonnement krijg je aan het loket van het station Aarlen een gratis B-parkingabonnement.

Waar kopen?