Neem je vaak de trein van of naar Luxemburg? Kies dan voor een Trajectabonnement!

 • in 1e of 2e klas
 • 1 maand validering
 • abonnement op naam
 • een vast traject tussen een station in de grensstreek (Gouvy, Marbehan, Libramont, Jemelle, Marloie, Arlon, Bertrix en Virton) en elk Luxemburgs station
 • onbeperkt reizen in Luxemburg (trein+bus)

In de grenszone Luxemburg betaal je momenteel enkel voor de B-Parkings van Aarlen, aan de andere stations in de grenszone parkeer je gratis. Vanaf 01/12/2017 wordt de NMBS parking van Aarlen gratis voor alle abonnementhouders met een grensoverschrijdend abonnement Luxemburg of binnenlands Trajectabonnement, Netabonnement of Schoolabonnement alle dagen. Wil je de B-Parking van Aarlen gebruiken ? Op vertoon van je abonnement krijg je aan het loket van het station Aarlen een gratis B-Parking abonnement.

 • De validatieperiode van je parkingabonnement moet samenvallen met of vallen binnen de validatieperiode van je treinabonnement.
 • Het gratis parkingaanbod is geldig tot zolang er plaatsen beschikbaar zijn op de parking.
Dat is geweldig nieuws!

Vanaf 1 maart 2020 zal het gebruik van het openbaar vervoer gratis zijn op het grondgebied van Groothertogdom Luxemburg in 2e klas. Als gevolg hiervan zijn abonnementen met een geldigheidsduur van 12 maanden sinds 1 juli 2019 niet langer beschikbaar.

Reis je met een Trajectabonnement Luxemburg in 2de klas?
 • De geldigheidsduur van je huidig abonnement is niet langer dan 01/03/2020.
  Sinds 1 juli 2019 en t.e.m. 29 februari 2020, kan je je Trajectabonnement Luxemburg slechts verlengen voor een periode van één maand.
  Vanaf 01/03/2020 geniet je in Groothertogdom Luxemburg van gratis openbaar vervoer en betaal je enkel nog de kilometers die je op het Belgische spoorwegnet aflegt. Het is opnieuw mogelijk om een jaarabonnement te nemen.

 • De geldigheidsduur van je huidige abonnement is langer dan 01/03/2020.
  Het deel van je reis op het Luxemburgse netwerk kan worden terugbetaald. Stuur een aanvraag voor terugbetaling vanaf 01/03/2020 via het webformulier. Je krijgt het teveel betaalde bedrag terug (in de verhouding 1/12e van het jaarlijkse CFL-pakket, per volle maand = € 24).
Reis je met een Trajectabonnement Luxemburg 1e klas?

Sinds 1 juli 2019 kan je je Trajectabonnement Luxemburg slechts voor een periode van één maand verlengen. Vanaf 1 maart 2020 is het opnieuw mogelijk om een jaarabonnement te nemen.

loader