Maak je regelmatig lange treinreizen door België? Spoor zonder limiet op het hele netwerk met het Netabonnement.  

Praktisch

Nog geen MOBIB-kaart? Ga dan naar je dichtst bijzijnde station met:

  • jouw elektronische identiteitskaart
  • € 5 voor de activatie van de kaart

 

  • Log in op jouw My NMBS-account (of maak een account)
  • Kies het abonnement dat je wil verlengen en vernieuw het.

Prijs (€) :

   2e klas  1e klas
 1 maand  322 496
 3 maanden  903  1390
 12 maanden 3224  4964

  • het merendeel van je treinabonnement (gemiddeld 67% voor een abonnement in 2e klasse) en van je supplement (gemiddeld 71,8%) wordt wettelijk verplicht terugbetaald door de werkgever. Je kunt zo dus onbeperkt treinen tussen huis en kantoor voor gemiddeld 33% van de kostprijs van een abonnement in 2e klas. Als je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit hoef je bij aankoop bovendien enkel nog jouw eigen gedeelte te betalen en niet meer het volledige bedrag voor te schieten.
  • gratis naar werk reizen? Voor werknemers uit privésector bestaat de mogelijkheid van een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB. Dit is afhankelijk van wat je werkgever aanbiedt. Voor gratis woon-werkverkeer is het nodig dat je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit. Werknemers bij de Federale Overheid kunnen overigens ook een beroep doen op een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB.
  • indien je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor B-parking met NMBS heeft afgesloten, dan kun je bovendien volledig gratis parkeren op betaalparkings van B-Parking aan het station (in functie van de beschikbaarheid). Parkeren aan (kleinere) stations doe je trouwens vaak gratis.
  • contacteer je HR- of mobiliteitsverantwoordelijke voor de mogelijkheden.

Waar kopen?

Vind een ticket op jouw maat!

Kies het ideale product voor jou, bereken de prijs van je abonnement op basis van je traject, je leeftijd en de frequentie van je treinreizen.

Ben je op zoek naar een parking in de buurt van het station? Met je treinticket krijg je korting op het parkeertarief op de parkings van B-parking.