Heb je een code ontvangen na een wedstrijd, een promotieactie of via de klantendienst? Download hier je Free Ticket!

  • Gratis heen- en terugreis
  • In 2e klas
  • overal in België

Veelgestelde vragen

Je kan je Free Ticket alleen downloaden op onze website. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is de NMBS-code die je hebt gekregen. Deze code heeft 16 tekens en begint met het cijfer "0" gevolgd door de letters "PUB".

Je hebt de bestelcode(s) gekregen in een specifieke mail van NMBS (of in een mail van een NMBS-partner). Kan je de mail niet terugvinden, vergeet dan niet je spam te checken.
Elke code kan slechts 1 keer gebruikt worden. 

Je kan het treinticket printen of de PDF bewaren op je smartphone.

Het Brussels Airport Supplement is niet inbegrepen in de prijs van het gratis Free Ticket. Deze taks wordt automatisch 2 keer toegevoegd aan de prijs (1 keer voor elke reisrichting) als je Brussels Airport - Zaventem als vertrek- of bestemmingsstation kiest. Je hoeft dus geen apart Brussels Airport Supplement aan te kopen.

Met de barcode op je Free Ticket kan je de poortjes van het luchthavenstation openen.

Nee, het Free Ticket is alleen geldig in de 2e klas. Als je de voorkeur geeft aan meer comfort tijdens je reis, kan je een Klasverhoging kopen aan de automaten, aan het loket, op onze website of via de NMBS-app.

Indien kinderen jonger dan 12 begeleid worden door een reiziger met een geldig vervoerbewijs, hebben ze geen ticket nodig. Zij reizen gratis. 
Reizen ze alleen, zonder begeleiding, dan kunnen ze een Free Ticket gebruiken.   

Controleer eerst of je de code juist hebt gekopieerd. De code heeft 16 tekens en begint met het cijfer "0" gevolgd door de letters "PUB".

Elke code werkt maar 1 keer. 1 code geeft recht op 1 Free Ticket. Controleer of je de code al niet eerder gebruikte.

Heb je bovenstaande controles uitgevoerd en is het probleem niet opgelost, dan helpt onze Contact Center je graag verder. Je kan hen telefonisch bereiken op 02 528 28 28 (7 dagen op 7, van 7 u. tot 21.30 u.).

Het Free Ticket kan niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald. Je kan geen nieuwe bestelcode aanvragen.  
Wens je alsnog voordelig te sporen? Gebruik dan één van onze voordelige producten zoals het Weekend Ticket, het Youth Ticket, het Senior Ticket, enz. Je vindt hier het volledige overzicht.   

Waar te koop?

check2-anim