Vaccinatie Ticket
NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen. Het ticket kan voor de eerste, de tweede en de derde prik worden aangevraagd.
  • Heen- en terugticket
  • Geldig op de dag van de vaccinatie
  • Alleen geldig in 2e klas
Toon je Vaccinatieticket én de bevestiging van je vaccinatie-afspraak (op papier, e-mail of sms) met de datum en het tijdstip van je injectie als de treinbegeleid(st)er aan boord van de trein controleert op de heen- en/of terugreis.

Jongeren van 5 tot 15 jaar mogen begeleid worden naar/van un vaccinatiecentrum door (een van) hun ouders of hun wettelijke voogd. In dit geval heeft/hebben ook de begeleider(s) van de jongere recht op een gratis Vaccinatieticket.
Het dragen van een mondmasker is verplicht in het station, op de perrons en aan boord van de trein.
1 op 3 vaccinatiecentra bevindt zich op minder dan 1 km van een NMBS-station.
Raadpleeg de lijst van vaccinatiecentra in de buurt van een station.

Hoe gebruiken?

Toon een geldig Vaccinatieticket én de bevestiging van je vaccinatie-afspraak (op papier, e-mail of sms) met de datum en het tijdstip van je injectie aan de treinbegeleid(st)er.
Ja, als je van of naar Brussels Airport- Zaventem reist, is dit ook gratis met het Vaccinatieticket.
Om met je gratis Vaccinatieticket in 1e klas te reizen, moet je een Supplement Klasverhoging kopen.
Ja, maar je moet wel een geldig ticket hebben voor je fiets (Fiets Supplement).
Reizen met een vouwfiets is altijd gratis.
Let wel: treinen hebben een beperkte capaciteit voor fietsen. De treinbegeleider kan je de toegang weigeren in geval van drukte. Het wordt daarom sterk aanbevolen om NIET met een niet-vouwbare fiets te reizen op weekdagen tijdens piekperiodes (tussen 06u tot 09u en tussen 13u tot 18u)
Ja, natuurlijk kan dat. Het gratis assistentieaanbod voor reizigers met beperkte mobiliteit is beschikbaar met alle soorten tickets.  

Vraag assistentie aan via je My NMBS-account of via het online formulier.
Dan heb je geen geldig vervoersbewijs en moet je een ticket kopen aan Boordtarief bij de treinbegeleid(st)er.
Je kan een terugbetaling aanvragen aan het loket of per post op vertoon van je ticket aan Boordtarief en je vaccinatie-afspraak met vermelding van de datum en tijdstip van je injectie.
Wij betreuren het oprecht als een vertraging jou ongemak bezorgt. Het gebruik van een gratis ticket geeft echter geen recht op enige vergoeding in geval van vertraging of annulering van de trein.
Een gratis treinticket geeft geen recht op omruiling of terugbetaling.