Aanbod afgelopen

De te reserveren Kust-Express reed zijn laatste rit op 29 augustus 2021. Je kan dus geen zitplaats meer reserveren, maar onze gewone treinen rijden nog altijd naar de kust. Raadpleeg de reisplanner voor de dienstregeling.

Je gegarandeerde zitplaats op een rechtstreekse trein naar de Belgische kust

Ben je van plan om met de trein naar zee te reizen en wil je zeker zijn van een zitplaats? Kies voor de Kust-Express, onze comfortabele oplossing om plaatsen te reserveren op rechtstreekse treinen naar Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge. De dienstregeling van de gebruikelijke treinen naar de kust blijft ongewijzigd.

De reservering van een zitplaats op de Kust-Express is alleen mogelijk bovenop een geldig vervoerbewijs.
  • Gegarandeerde zitplaatsen: beperkt aantal reserveringen beschikbaar
  • Lage prijs en groot comfort: slechts € 1/reis per passagier
  • Geniet van meer vrije tijd: bespaar tot 25 minuten per reis
  • Rechtstreekse treinen vanuit: Brussel-Zuid, Luik-Guillemins, Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal
  • Naar je favoriete bestemmingen: Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge


Kies je bestemming

Oostende

Reis van/naar Oostende, de koningin der badsteden en thuishaven van de beroemde Mercator. Verbindingen vanuit/naar Luik-Guillemins (enkel tijdens het weekend) en Brussel-Zuid.

Blankenberge

Neem de trein van/naar de topbestemming aan de Belgische kust met zijn 6 km lange strand. Verbindingen vanuit/naar Gent-Sint-Pieters (t.e.m. 1 augustus) en Antwerpen-Centraal.

De Panne

Reis van/naar De Panne, bekend om zijn familiestrand en mooie natuurreservaten. Verbindingen vanuit/naar Brussel-Zuid.

Knokke

Ontdek de mondaine en trendy badplaats aan de Belgische kust. Verbindingen vanuit/naar Brussel Zuid, en vanaf 7 augustus ook vanuit/naar Gent-Sint-Pieters.

Hoe werkt het?

  1. Selecteer de dienstregeling van je gewenste Kust-Express.
  2. Kies je reisdatum in de volgende stap en voeg een zitplaatsreservatie toe aan je winkelmandje.
  3. Koop een vervoersbewijs als je er nog geen hebt.
  4. Print je tickets of toon de pdf’s op het scherm van je smartphone bij controle in de trein.
  5. Goede reis!

Veelgestelde vragen

Het aantal zitplaatsen in elke Kust-Express-trein is beperkt om een maximaal comfort aan boord te garanderen. De zitplaatsen zijn echter niet genummerd. Je kunt gaan zitten waar je wilt.
Toegang tot de Kust-Express is alleen toegestaan met een gereserveerde zitplaats voor het betreffende traject op de datum en het uur van vertrek die op je reservering zijn vermeld. Reserveren is verplicht voor alle passagiers van 2 jaar en ouder. Maximaal 4 begeleide kinderen kunnen gratis reizen zonder ticket, maar wel met een verplichte zitplaatsreservering.
Toegang tot de Kust-Express is alleen toegestaan met een gereserveerde zitplaats voor het betreffende traject op de datum en het uur van vertrek die op je reservering zijn vermeld. Je reservering is niet geldig voor een andere Kust-Express train.
De Kust-Express zitplaatsreservering is geldig voor een bepaalde trein, maar niet voor een bepaalde klasse. Als je met de Kust-Express in 1e klas wil reizen, heb je een vervoerbewijs 1e klas en een zitplaatsreservering Kust-Express (in 2e klas) nodig. Neem plaats in 1e klas en toon je vervoerbewijs 1e klas bij controle.
Als je je Kust-Express mist, kan je jouw treinticket gebruiken op de andere reguliere treinen naar je bestemming. Indien er nog een latere Kust-Express rijdt, kan je ook kiezen om hiervoor een nieuwe reservering maken.  Je oorspronkelijke plaatsreservering voor de Kust-Express is niet omwisselbaar.
Reserveringen voor zitplaatsen aan boord van de Kust-Express kunnen niet worden omgewisseld of terugbetaald. Reserveringen zijn persoonlijk en kunnen niet aan derden worden overgedragen.
Nog andere vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het reserveren van Kust-Express zitplaatsen.

Waar kopen?