Reis je in de zone Brussel-Hoofdstad? Geniet dankzij de Brupass van het volledige regionale transportaanbod met slechts 1 vervoersbewijs! Je kan je Brupass op je MoBIB-kaart opladen en instappen in de trein, tram, bus en metro.

Ontdek de Brupass XL

 • Beschikbaar voor 2e klas
 • Vervoersbewijs op naam opgeladen op je MoBIB-kaart
 • Geldig in de treinen, bussen, trams en metro’s van MIVB, TEC, De Lijn en NMBS in de Zone Brupass XL
 • Ook geldig van en naar Beersel, Buda, De Hoek, Diegem, Dilbeek, Groenendaal, Groot-Bijgaarden, Hoeilaart, Holleken, Linkebeek, Lot, Nossegem, Ruisbroek, Sint-Martens-Bodegem, Vilvoorde, Zaventem en Zellik

Reis je alleen in de zone Brussel? Kies voor het Brupass ticket of abonnement. 

Ontdek de kaart van de Brupass XL-zone


NIEUW: NMBS MoBIB-app

Bespaar tijd dankzij de app en ...

 • valideer je Brupass (XL) ticket vanaf je smartphone
 • controleer de geldigheidsduur en het aantal resterende ritten
 • programmeer alarmen die je waarschuwen wanneer de vervaldatum nadert

Meer vragen? Bekijk onze FAQ's

Valideer je Brupass of Brupass XL-ticket voor je opstapt in iedere trein, bus, tram  of metro aan onze automaten van de zone Brupass (XL).

Tarieven

Reis je sporadisch?

Voor één traject: Brupass XL 1 reis, € 3,20
Voor 10 trajecten: Brupass XL 10 reizen, € 22,40
Tickets moeten gevalideerd worden aan de automaat voor vertrek.

Reis je vaak?

Brupass XL-abonnement voor 1 maand: € 84
Brupass XL-abonnement voor 12 maanden: € 840

Praktisch

Met de Brupass XL reis je met trein, tram, bus en metro in de Brusselse zone en in de nieuwe 11,5 km lange uitbreidingszone rond Brussel. Voor treinreizen omvat deze zone de 35 stations in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Brupass-zone) en ook 18 stations rond Brussel.

Stations in de Brupass XL-zone: Anderlecht, Arcades, Beersel, Sint-Agatha-Berchem, Bockstael, Boitsfort, Boondael, Bordet, Brussel-Centraal, Brussel-Kapelle, Brussel-Congres, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Brussel-West, Brussel-Schuman, Buda, De Hoek, Delta, Diegem, Dilbeek, Etterbeek, Evere, Vorst-Est, Vorst-Zuid, Germoir, Groenendael, Groot-Bijgaarden, Haren, Zuid-Haren, Hoeilaart, Holleken, Linkebeek, Lot, Jette, Meiser, Merode, Moensberg, Nossegem, Ruisbroek, Schaarbeek, Simonis, Sint-Genesius-Rode, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Job, Tour en Taxis, Ukkel-Calevoet, Ukkel-Stalle, Vilvoorde, Vivier d'Oie, Watermaal, Zaventem, Zellik.

Je eerste Brupass (XL) Abonnement kopen, kan op twee manieren:

 • Online via My NMBS. Klik op 'Koop een nieuw abonnement' en volg de stappen tot aan de betaling.

 • Aan het loket van een station naar keuze met:
  • jouw elektronische identiteitskaart
  • je MoBIB-kaart (als je er al een hebt)

Heb je nog geen MoBIB-kaart? Geen probleem! Voor € 6 activatiekosten krijg je ze online of aan het loket bij de aankoop van je eerste abonnement.

Koop je vervoersbewijs en zet het op je MoBIB-kaart. Vergeet je ticket niet te valideren in de automaat van een van de stations van de Zone Brupass (XL) voor je opstapt in de trein, tram, bus of metro van jouw keuze.
Je Brupass (XL) Abonnement hoef je daarentegen niet te valideren voor je opstapt.

Je moet je Brupass- of Brupass XL-ticket valideren voordat je op elke trein, tram, bus of metro stapt.

Valideer je MoBIB-kaart voordat je op een NMBS-trein stapt

 • aan een verkoopautomaat in het station en selecteer "Validatie Brupass"
 • via de MoBIB-app van NMBS. Plaats je Mobib-kaart op de achterkant van je telefoon, de app zal eerst de tickets op je kaart lezen. Daarna kies je het Brupass (XL)-ticket dat je wilt gebruiken en het aantal te valideren ritten. Een pictogram laat je de voortgang zien en geeft 100% aan zodra de validatie is voltooid. Zorg ervoor dat je de kaart de hele tijd tegen je telefoon houdt!

Heb je een Brupass (XL) abonnement? Je hoeft jouw reis niet te valideren voordat je de trein neemt. Toon gewoon je MoBIB-kaart aan de treinbegeleider bij controle.

Je kan een Brupass XL-rit op een persoonlijke MoBIB-kaart plaatsen waar al een geldig MIVB-abonnement op staat. Om met een derde te reizen volstaat het om een tweede keer de MoBIB-kaart voor de scanner te houden om een Brupass XL-rit te valideren.

Je kan een Brupass XL overzetten van een persoonlijke MoBIB-kaart naar een andere persoonlijke MoBIB-kaart aan de NMBS-loketten. Let wel op, die laatste kaart moet op voorhand geregistreerd zijn aan een van onze loketten en de Brupass XL moet aangekocht zijn bij NMBS.

Je kan een Brupass XL niet overzetten van of naar een Basic MoBIB-kaart.

Heb je een Brupass-Abonnement en een Brupass XL-ticket (1 of 10 ritten) en wil je in de nieuwe uitgebreidere zone Brupass XL reizen? Valideer je Brupass XL-ticket aan de automaat van de Brupass XL-zone voor je instapt in de trein, bus, tram en metro van jouw keuze? Je Brupass-Abonnement is niet geldig in de Brupass XL-zone.
Ja, dat kan. We raden je wel aan om een tweede MoBIB-kaart te gebruiken om het onderscheid te maken tussen de twee Brupass-producten. Als je een tweede MoBIB-kaart gebruikt, ben je zeker dat je het juiste vervoersbewijs hebt gevalideerd, afhankelijk van je reiswens. (want het is nog steeds niet mogelijk om aan te geven hoe ver je wilt reizen, afhankelijk van het vervoersnetwerk).
 • Aan het loket
 • Aan de automaten
 • Online
Wil je alleen reizen binnen de regio Brussel? Kies voor de Brupass!
check2-anim