Heb je er genoeg van om thuis opgesloten te zitten? Mis je je vrienden? Zoek je de uit-knop van je kinderen? Zin in een uitstapje maar bezorgt een welgekend virus je angst om het huis te verlaten? Wij hebben de oplossing! Ontdek 8 activiteiten en uitstapje die geopend zijn, toegelaten en verzekerd voor deze winter (onder voorbehoud van mogelijke aanpassingen van de richtlijnen van de overheid). Volg de gids!

Om gezond te blijven, beperk de risicos en vermijd:

  • Gesloten en slecht geventileerde ruimtes
  • Drukbezochte plaatsen met veel mensen dichtbij elkaar
  • Nauwgezet contact (zelfs met masker) met mensen buiten je bubbel
Voor ieders gezondheid: voor alle reizigers van 13 jaar en ouder is het verplicht om op het openbaar vervoer een masker of een alternatief te dragen dat de neus en de mond volledig bedekt.

Ik heb zin in een uitstapje met vrienden

Flybox by Imagine Belgium

Ben je verzot op virtual reality? Imagine Belgium lanceert Flybox, zijn gloednieuwe immersive experience in Brussel. Dankzij een ultrarealistische vliegervaring en indrukwekkende 360°-beelden, “stijgt u op” vanaf de Grote Markt in Brussel voor een vlucht van 15 minuten rond België. Een originele manier om het land te verkennen met een VR-bril vanop een kabelbaan. Flybox is zowel een culturele als ontspannende activiteit, toegankelijk voor iedereen.

Je voordeel: reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket
Meer info en toegangstickets: www.imaginebelgium.be

Choco Loco: een heerlijke expo in het Museum Train World

Duik in het heerlijke universum van chocolade in het hart van Train World in Schaarbeek! Net als de spoorweg heeft de Belgische chocolade zijn internationale bekendheid te danken aan de industriële vooruitgang van de 19e en 20e eeuw. Nog tot 21 februari 2021 nodigt de tentoonstelling “Choco Loco” je uit om deze 2 werelden te ontdekken. De tentoonstelling toont tal van monumentale chocoladesculpturen die de wereld van de spoorwegen in beeld brengen. Deze unieke stukken roepen de wereld van de spoorwegen op en gaan een boeiende dialoog aan met de authentieke locomotieven van Train World. De twee gerenommeerde Belgische chocolatiers, Pierre Marcolini en Dominique Persoone, die voor het eerst samenwerken, zijn de sponsors van deze tentoonstelling.

Choco Loco, een expo die ruikt naar de liefde voor chocolade!

Je voordeel : Reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket
Meer info en toegangstickets : www.trainworld.be

Reis tijdens de schoolvakanties onbeperkt voor een spotprijs met Youth Holidays !

Please, geef me iets om mijn kinderen bezig te houden!

Speelgoedmuseum

Het Mechelse Speelgoedmuseum is een van de grootste in Europa en toont een prachtige collectie speelgoed uit alle tijdperken. Ontdek poppen, bordspellen, treinen, knuffels, bouwspeelgoed en nog veel meer speelgoed! Je vindt er stukken van vroeger maar ook van vandaag, overgekomen uit alle hoeken van de wereld. Test je kennis met een kwis of maak plezier in de speelkamer. Er valt altijd wel iets te ontdekken in het Speelgoedmuseum. Je vindt er ongetwijfeld inspiratie voor je cadeaus onder de kerstboom!

Je voordeel: Reis er heen met de trein met onze all-inclusive aanbieding (trein + toegang) dankzij de Discovery Combi
Meer info: www.speelgoedmuseum.be

Het Museum voor Natuurwetenschappen

DE uitstap waar iedereen van houdt! Maak kennis met Bernissarts beroemde Iguanodons in Europa's grootste Dinosaurusgalerij en laat je verrassen door de gigantische roofzuchtige hagedissen in de Mosasauruszaal die vroeger de oceanen doorkruisten. Ontdek in dit Brusselse museum de geschiedenis en het ontstaan van het museum met uitleg over belangrijke ontdekkingen en expedities, terwijl je unieke collectiestukken bewondert.

Trouwens, de tijdelijke tentoonstelling Antarctica is toegankelijk zonder dat je een toeslag moet betalen en ze is zeker de moeite waard. Zalig!

Je voordeel : Reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket 
Meer info en toegangstickets: www.naturalsciences.be

Pssssst, wist je dat kinderen onder 12 jaar gratis met je mee reizen? Volg deze link!

Een uitstapje met de grootouders

BE MODERN in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Een selectie van zo'n 150 schilderijen, sculpturen, werken op papier, installaties en video's schetsen de moderne geschiedenis van de beeldende kunst. De selectie is net zo gevarieerd en rijk als de collectie zelf en biedt een chronologisch overzicht. Vrijheid en experiment zijn de rode draad door de tentoonstelling, die drie grote thema's in de kunst van de 20e en 21e eeuw presenteert. Op naar Brussel!

Je voordeel: Reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket
Meer info en toegangstickets: www.fine-arts-museum.be

De wereld van de hertogen van Bourgondië in het KBR-museum

Dompel je onder in de wereld van de hertogen van Bourgondië die 600 jaar geleden over Brussel heersten. Deze rijke en machtige prinsen en gecultiveerde mecenassen verzamelden een schat die ook vandaag nog fascineert: de Bibliotheek, een verzameling manuscripten die zo uniek is dat ze een eigen naam heeft gekregen. Veel van deze meesterwerken hebben de tand des tijds doorstaan en worden beschermd door het KBR-museum. Welkom in het gloednieuwe museum op de Kunstberg in Brussel.

Je voordeel: Reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket 
Meer info en toegangstickets: www.kbr.be

Als je dan toch in Brussel bent, waarom loop je dan niet eens langs de mooiste Instagrammable plekjes? Lees hier meer!

Nood aan frisse lucht!

Een muzikale wandeling met Jacques Brel

Ontdek de stad en wandel met Jacques Brel door de straten van Brussel. Bij elke stap die je zet, begeleiden de stem van de artiest, zijn liedjes en de anekdotes van een vijftiental getuigen je in zijn geboortestad. Mogelijkheid tot een rondleiding van 1u15, 2u of 2u40. Een wandeling op eigen tempo, dankzij een audiogids (in de prijs inbegrepen).

Je voordeel: Reis er heen met de trein aan halve prijs met het Discovery Ticket
Meer info en toegangstickets: www.fondationbrel.be

Wandelingen vanaf een station

Wij hebben voor jou de mooiste wandelingen in een stad of midden in de natuur geselecteerd, vertrekkend vanaf een station. Dit is het juiste moment om jouw Hello Belgium Railpass te gebruiken en je wandelschoenen aan te trekken!

Je voordeel: Download gratis onze wandelingen
Al onze wandelingen: (Her)ontdek België  

check2-anim
loader