Op zoek naar een megaleuke activiteit om te doen met je kinderen? Ga naar Comics Station Antwerp!

Persoonlijk was ik overdonderd door dit indoor pretpark, waar ik minstens evenveel plezier heb beleefd als mijn kinderen :-).

Als ouders met jonge kinderen, bezoeken we regelmatig pretparken. Bij elke attractie is het vaak lang aanschuiven om nadien een paar minuten van plezier te beleven en dan nog passief.
Hier heeft Comics Station mij verrast. Je beleeft werkelijk een interactiviteit. Je wordt samen met je kinderen de acteurs van het hele gebeuren.

Ons eerste bezoek (bij miezerig weer) was ons zo bevallen dat we nog eens zijn teruggekeerd tijdens de zomer.

Hier mijn top 6 van niet te missen attracties:

1. De Teletijdmachine

Onze eerste attractie was de Teletijdmachine van Suske en Wiske. Eenmaal binnen, moet je in verschillende ruimtes proberen zoveel mogelijk lichtflitsen te “vangen”. Bij het verlaten van elke ruimte ontdek je een hiëroglief die je helemaal op het einde van het spel nodig hebt om deze opnieuw samen te stellen. Een zeer goede (actieve) warming-up.

2. De paardjes van Lucky Luke

Mis het schietkraam van Lucky Luke niet. Bewijs je schutterstalenten en help Lucky Luke de bandieten te verslaan. En bij de uitgang wacht er jou nog een leukere attractie: de paardjes. We kennen allemaal deze typische kermisattractie waarbij je ballen moet gooien om de paarden te laten lopen? Hier moet je effenaf plaatsnemen op je paard om het te laten lopen. En het minste dat je kunt zeggen is, dat het er sportief aan toe gaat! Lachen en zweten gegarandeerd :-) !

3. De dans van de Smurfen

Neem bij de uitgang van het Smurfenbos de tijd om jezelf te transformeren in een blauw manneke. Je, niet meer zo vlotte, bewegingen worden door de augmented reality nagebootst door de Smurfen voor je. Doe zot, til je voeten en benen op en bekijk het resultaat. Om je krom te lachen!

4. De glijbanen

Vertrek zeker niet zonder deze reuzehoge glijbanen te hebben uitgeprobeerd want zij zijn werkelijk FANTASTISCH!

5. Urbanus

Ga terug naar je kindertijd met dit parcours vol obstakels en ontdek de wereld van Urbanus. Bij de uitgang hebben wij ons ook nog goed vermaakt met de twee speeltafels “Wack-a-mole”.

6. De vele photobooths

Om jezelf te vermommen als Indiaan, maak een menselijke piramide, gekust worden door Anemieke en Rozemieke, de vriendinnetjes van Jommeke, poseren op de pot of je als een aap over een waterval slingeren.

Enfin… ik ga niet alles vertellen, een massa andere attracties wachten op je. Tijdens ons bezoek hebben we niet geaarzeld en zijn we nog eens teruggekeerd naar de meest plezante attracties.
Voor diegenen die liever even uitrusten terwijl de kinderen spelen, is de opstelling in de vorm van een cirkel ideaal om zich nooit uit het oog te verliezen. Je vindt elkaar makkelijk terug.

Wat betreft de bereikbaarheid, om Comics Station binnen te gaan hoef je het station van Antwerpen zelfs niet te verlaten.

Ontdek alle attracties van Comics Station en beleef een ongeloofelijke dag!