Brugge is een stad om van te genieten. Waar je je ook bevindt in het compacte historische hart, je komt langs gezellige pleintjes en middeleeuwse straatjes met indrukwekkende gevels. Beklim het Belfort, ga op avontuur met de kinderen, proef van de heerlijke culinaire lekkernijen of rust even uit op één van de vele terrasjes. En met een Weekend Ticket reis je tot 50%* goedkoper naar Brugge. Waar wacht je nog op? 

De 9 leukste dingen om te doen in Brugge

Trek er op uit en verdwaal in het historische centrum, ontdek een hele resem aan musea, ervaar de folklore, beklim het Belfort en verwen je smaakpapillen met het culinaire aanbod: van pralines in de vele chocoladewinkels tot fine dining op restaurant. Ontdek in deze blog wat elke bezoeker absoluut moet zien én beleven in deze betoverende stad.

Ervaar 'kermiskicks' op de Brugse Meifoor

Zoveel mogelijk punten scoren met de jetonpushers in het lunapark, de flosj grijpen op de paardenmolen, de ultieme adrenalinekick beleven in de slingerarmen van de G-Force of toch liever rustig eendjes vangen? Het kan allemaal op de Brugse Meifoor. Van 19 april tot 12 mei vind je meer dan 90 attracties op wandelafstand van het station.

Op stap met de familie

Zin in een stedentripje met het gezin? Brugge is zo'n stad waar je urenlang plezier kan maken, ook met je kinderen. We duiken in het 19e- en 20ste-eeuwse dagelijkse leven, proeven bagels, vliegen mee met de papegaai van Jan van Eyck, varen over de reien en klauteren in de speeltuin. Genoeg tips om van jouw citytrip naar Brugge een onvergetelijke herinnering te maken voor jou en je kinderen.

Triënnale: Spaces of Possibility

Brugge en Zeebrugge verwelkomen TRIBRU24. Waarom zou je hier met twaalf (inter)nationale kunstenaars en dertien grootschalige kunst- en architectuurinstallaties nog naartoe komen? Wel, de uitdaging om na te denken over concepten als verandering, duurzaamheid en de toekomst is alvast één argument. En je staat ervan versteld dat er hierbij ook voortdurend rekening gehouden wordt met de historische waarde van de door Unesco beschermde stad.

De leukste & lekkerste plekjes

Geen land van cacaobonen, wel van gerenommeerde chocolatiers. En dus ook van de beste, authentieke chocoladeboetieks. Da's België. Wij tippen de beste adresjes in Brugge (en daarbuiten). Meer zin in een verfrissend ijsje? Begeef je dan naar Oyya. Bijzondere indruk hier maakt het sorbet- en vegan schepijs. Wil je liever ergens zitten, loop dan een stukje verder naar 't Zand. Op dit levendige plein barst het van de gezellige - en als de weerkaarten het toestaan - zonovergoten terrasjes.

check2-anim