Authentieke Vlaamse huizen langs de Brugse reien

Zin in wat quality time met je partner? Neem dan de trein naar Brugge, de bestemming bij uitstek voor een weekend boordevol romantiek! Met zijn prachtige gebouwen, charmante kanalen en tal van lekkernijen laat Brugge niemand onberoerd.

Maak een romantische wandeling

Start je weekend met een wandeling aan het Minnewater (Wijngaardplein 1), dat met zijn zwanen (die ook het embleem van de stad zijn) een van de meest idyllische en dromerige plekjes van de stad is. Geen betere plek om meteen al volledig tot rust te komen! De legende wil overigens dat koppels die hier een wens doen voor eeuwig samen blijven.

Wandel verder naar het Begijnhof (Begijnhof 30) dat geklasseerd is als Unesco werelderfgoed en op een steenworp van het meer ligt. Op deze uitzonderlijke plek die bulkt van de charme kun je je vergapen aan de Begijnenhuisjes. Begijnen zijn er echter niet meer en vandaag worden de huisjes bewoond door kloosterzusters en alleenstaande Brugse vrouwen.

Aarzel niet om de toeristische straten even links te laten liggen en geniet nog meer van jullie moment met zijn tweetjes terwijl jullie door de smalle straatjes en steegjes dwalen. Brugge is geen grote stad, dus je vindt er makkelijk je weg terug.

Bereikbaarheid: het Minnewater is gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het station van Brugge (+/- 800 m).

Het Minnewaterpark in de winter

Smul van de plaatselijke lekkernijen

Profiteer van je weekend in Brugge om te proeven van de heerlijke specialiteiten. Een bezoekje aan het chocolade- en het biermuseum zijn een omweg meer dan waard!

Dol op chocolade? Dan is Choco-Story beslist helemaal je ding! Je wordt er ondergedompeld in het land van de Azteken en de Maya’s en komt zo alles te weten over cacao. De lekkerbekken onder ons zullen dit bezoekje dat een streepje cultuur combineert met een degustatie ongetwijfeld weten te smaken.

Adres: Wijnzakstraat 2

Eerder een fan van hop? Dan moet je naar het Bruges Beer Experience. Het interactieve parcours leert je alle geheimen van het Belgische bier kennen en ... uiteraard wordt het bezoek afgesloten met een verfrissende degustatie.

Adres: Breidelstraat 3

Bereikbaarheid: Stap af in het station van Brugge en wandel 1.9km of neem bus 4 tot aan de halte ‘Brugge Stadsschouwburg’. Choco-Story ligt op 150 m van de bushalte. Van daaruit kun je te voet naar de Bruges Beer Experience (300 m).

Verschillende lekkere taarten in een tea-room

Laat je verleiden tot wat shoppen 

Brugge puilt uit van de kleine boetiekjes waar je zonder twijfel je gading vindt. Dit zijn onze favo shopadresjes.

  • Bij boetiek Ruth zal je ongetwijfeld even blijven rondhangen. Je vindt er een subtiele mengeling van Belgische, Scandinavische, Franse en Italiaanse merken. De ideale cocktail om je garderobe een extra touch te geven. Adres: Sint-Jakobsstraat 55
  • Liefhebber van strips? Spring dan zeker binnen bij De Striep, dé onbetwiste comic-tempel. Speciale uitgaves, gadgets, posters: je vindt er alles om je collectie te vervolledigen. Adres: Katelijnestraat 42
  • Goûts et Couleurs biedt je frisse inspiratie voor je interieur. Pure en natuurlijke materialen zijn de rode draad doorheen het concept van de winkel. Adres: Ezelstraat 1 & 5
  • Depot d’O is een echte grot van Ali Baba voor al wie graag rondsnuistert, op zoek naar die ene zeldzame parel. Adres: Riddersstraat 21
Het warme interieur van een decoratiewinkel

Schuif aan tafel voor een tête-à-tête

Wat dacht je van een dinertje voor twee? Na een hele dag wandelen en bezoekjes, de ideale manier om weer helemaal zen te worden. Tanuki, een vermaard Japans restaurant is de place to be!

Na twee jaar in het land van de rijzende zon te hebben doorgebracht voor een opleiding in de Japanse keuken, serveert chef Ivan Verhelle vandaag een erg ruime keuze aan gezonde gerechten die je smaakpapillen niet onberoerd zullen laten.

Adres: Oude Gentweg 1

Bereikbaarheid: Tanuki is gemakkelijk te voet (1 km) te bereiken vanaf het station van Brugge.

Ontdek de omgeving van Brugge per fiets

Heb je alle hoekjes en kantjes van Brugge ontdekt? Huur dan een fiets en ga op avontuur. Ons favoriete traject gaat van Brugge naar het charmante dorpje Damme en voert je langs de beroemde kanalen.

Na je fietstochtje kun je even op adem komen in het Koningin Astridpark. Met zijn kleine vijver en kiosk is het de ideale plaats voor een romantische picknick.

Adres: Magdalenakerk

Luister naar wat live muziek

Nog een laatste glas voordat je het Venetië van het Noorden vaarwel zegt? Geen betere plek om dat te doen dan in Bistro Zwart Huis waar je zowel terecht kan voor een snack of gewoonweg voor een goed glas in een jazzy sfeer. Je kan er ook genieten van live muziek in een historisch en warm kader.

Adres: Kuipersstraat 23

Bereikbaarheid: Stap af in het station van Brugge en neem bus 4 tot aan de halte ‘Brugge Stadsschouwburg’. De bistro bevindt zich op 130 m van de bushalte.

Boek je een hotel via Westtoer? Dan kost je heen- en terugticket slechts € 14 dankzij Happy Trip.
check2-anim
loader