Gent, de bruisende studentenstad, is één van de leukste steden van ons land. De stad, waar Schelde en Leie elkaar kruisen, is minder groot dan Antwerpen maar zeker zo boeiend. Slenter door de historische binnenstad met monumentale gebouwen, uiteenlopende musea of geniet van een rustig plekje aan het water. Een dag of weekendje Gent? Zeker doen!

Gent in 5 fantastische tips

Gent beleef je met de trein. Stap af in het station van Gent-Sint-Pieters en ontdek deze levendige metropool aan de hand van onze tips, van koffie tot kunst.

Wandeling in de historische binnenstad

Dompel je onder in het prachtige historische centrum van Gent tijdens een stadswandeling. Vergaap je aan schitterende gebouwen, architectuur et street art, dwaal rond door gezellige winkelstraatjes en proef van de Gentse specialiteiten.

Een lowbudgetuitstap met het hele gezin

Op citytrip naar Gent met de kinderen. Op het programma: ontdekking van de stad, een bezoek aan een museum op maat van de kids en een heerlijke lunch. Dit alles voor minder dan € 88, all-in. Een groots moment voor het gezin en met een klein budget!

6 oases van rust in de nabijheid van de Gentse stations

Zin in een dagje Gent maar je wil de drukte vermijden? Laat je verrassen door onze tips en ontdek deze verborgen pareltjes van rust in de omgeving van de stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort.

Een dagje ethisch shoppen in Gent

Een dagje shoppen in Gent is een unieke ervaring. De stad heeft de grootste commerciële voetgangerszone van het land en een gevarieerd aanbod aan markten en winkels, elk op een steenworp van elkaar verwijderd. In Gent wordt er bijzondere aandacht besteed aan boetiekjes die fairtrade en duurzame artikelen aanbieden. We hebben een programma voor je samengesteld voor een lange dag etalages kijken. Volg de gids!

check2-anim