Bergen, een weinig bekende studentenstad, heeft alles om te bekoren. Met zijn vele parken, kronkelende straatjes en uitstekende adressen is de hoofdstad van Henegouwen ook rijk aan cultureel erfgoed. Er gaat niets boven een wandeling door deze stad op mensenmaat waar alles dichtbij is. Een dagje Bergen of gewoon op doorreis voor de Doudou? Laat je verleiden door onze kleine gids met de beste adressen in de buurt van het station van Bergen!

Cultuurstad

Als culturele hoofdstad van Europa in 2015 kan Bergen bogen op een belangrijk cultureel erfgoed. Ontdek hier onze beste adressen die voor iedereen toegankelijk zijn in de buurt van het station.

Gastronomische wandeling

Van ontbijt tot diner en snacks, ontdek onze beste adressen om kinderen en volwassenen in Bergen te verwennen.

Een lowbudgetuitstap met het hele gezin

Bergen met de trein voor een goedkope prijs, het is perfect mogelijk. Op het programma: de stad ontdekken, geweldige musea bezoeken en plezier maken in het water!

Mis de Doudou in Bergen niet!

Elk jaar is het feest in Bergen tijdens de Ducasse! Mensen ontmoeten elkaar, zingen en vieren in een goed humeur. De "chambourlettes" (de mensen die zijn niet Bergenaren en die de Doudou ontdekken) en de "montois Cayaux" (de echt Bergenaren) worden uitgenodigd voor deze grote festiviteiten, allemaal in de buurt van het station van Bergen.

check2-anim