Het is zomer! En wie juli zegt, zegt ook: barbecue, huwelijken en … solden! En komt dat even goed uit, want over een week ben ik uitgenodigd op een huwelijk en ik heb echt niets om aan te trekken. Nee nee nee, ik zoek geen excuus om solden te kunnen shoppen :-).

Op naar de solden!

Als echte Brusselse heb ik wel een idee waar ik koopjes kan scoren, maar eerst moet ik er nog geraken natuurlijk. Alleen al het idee om de auto te nemen, een parkeerplaats te vinden en de parkeermeter regelmatig bij te spijzen, maakt me moe. Maar dan bedenk ik me dat de S-treinhalte van Meiser zich op amper 5 minuten van mijn deur bevindt. Met 34 stations in Brussel, is de S-trein het ideale vervoersmiddel voor onze kleine uitstap.

Op weg naar Sint-Bonifaas

Met het plan van de S-trein onder de arm komen mijn vrijwillig slachtoffer - mijn vriend dus - en ikzelf aan in het station van Meiser. Het weer is mooi en het belooft een stralende dag te worden. Op amper 8 minuten staan we in het station van Brussel-Luxemburg, pal in de Europese wijk en vooral dichtbij het Sint-Bonifaasplein. Ik ben van plan de winkels daar helemaal uit te pluizen op zoek naar de perfecte outfit om naar het huwelijk te gaan. Na enkele minuten wandelen door de pastelkleurige straatjes en goed gevulde terrassen komen we aan bij onze bestemming: het Sint-Bonifaasplein.

Prioriteiten stellen ...

Shoppen is geweldig, maar om ons voor te bereiden op de winkelmarathon moeten we eerst nog wat krachten opdoen. De beroemde neogotische kerk in het midden van het plein is omgeven door restaurants met keukens uit alle hoeken van de wereld: Italiaans, Thais, Belgisch, … Tussen al die restaurants is er een klein restaurantje dat onze aandacht trekt. Ze serveren er de Mauritiaanse keuken. We weten niet goed wat verwachten, maar we zijn in een avontuurlijke bui dus besluiten we om het onbekende te proberen.

Les Marmites du monde
Adres: Sint-Bonifaasplein 4, 1050 Elsene

We installeren ons op het terras van ‘Les Marmites du Monde’ in het zonnetje. Ik bestel de aperitief van het huis en de suggestie van de dag: een rougaille van scampi’s. Het eten is heerlijk, maar voor die prijs is het maar een kleine portie (5 scampi’s). Ben je een grote eter, bestel dan zeker een van de vleesgerechten zoals mijn vriend die koos voor een rijkelijke portie lamscurry. Op de kwaliteit van het eten is echter niets aan te merken: de scampi’s zijn sappig, het lam smelt op de tong (ik kon het niet laten om te proeven) en hun pikante saus van het huis is fantastisch. Ik had er graag een flesje van gekocht, maar jammer genoeg verkopen ze dit niet.

Een kleine ommeweg ...

Ik ben nog een beetje hongerig, maar we hebben een missie te voltooien, dus ik stel het vullen van mijn maag nog even uit.

We volgen de steegjes rond het plein tot een vitrine mijn aandacht lokt en me mijn doel van de dag compleet doet vergeten. Een kleine Aziatische supermarkt opent net de deuren en ik wil hun aanbod kruiden en specerijen wel eens van dichterbij bekijken. We zijn beiden grote fan van pikante pepers en we worden niet teleurgesteld door hun aanbod aan pikante sauzen: ze hebben een heel rek vol met deze lekkernij. Ik kies 1 flesje uit om te testen. Dat stond niet echt op mijn lijstje voor vandaag, maar bij gebrek aan Mauritiaanse pikante saus voldoet de Aziatische variant om me tevreden te stemmen.

Supermarkt Porte d’Asie
Adres: Elsensesteenweg 94, 1050 Elsene

Eerste bestemming in zicht!

Met al een eerste zakje in de hand komen we dan eindelijk aan bij de eerste winkel op mijn lijstje: Pax. Pax, een echte hotspot voor hipsters. Je vindt er zowel delicate juwelen, een collectie hedendaagse streetwear, jurken met een grafische print als vintage meubels. Het klinkt misschien als een bont allegaartje, maar het werkt heel goed. De winkel lijkt op een kleine woonkamer waardoor je zin krijgt om neer te ploffen in de zetel en te kijken naar hoe de andere klanten winkelen.

Het aanbod van de winkel is zo uitgebreid dat hij iedereen kan charmeren: van de meest veeleisende fashionista’s tot coole skatergirls. Maar het is helaas mijn dag niet. Ik vind geen enkele jurk die me betovert en de sneakers, ook al zijn ze in het pastelroze, lijken me niet echt geschikt voor een huwelijk.

Pax
Adres: Vredesstraat 8, 1050 Elsene
Meer info: www.facebook.com/paxbrussels

De crème de la crème van uitstapjes in België? Toon me de wekelijkse best of van activiteiten! 

Look 50

Op naar de volgende winkel die er net naast ligt: Look 50, één van mijn favorieten. Voor mij is de winkel een kruising van oma’s zolder en de grot van Ali-Baba. Het is echt een plek waar je verwacht om plots een magische hoed te vinden tussen de verkleedkledij. Een echte tempel voor lovers van een vintage look waar je zowel een collectie tweedehands accessoires (hoeden, schoenen, …) als nieuwe spullen vindt. En vooral: hun collectie is echt uniek voor een betaalbare prijs. Als je zoals ons houdt van unieke spullen dan zal je hier zeker niet teleurgesteld worden.

Ik kruis mijn vingers terwijl ik door de rekken vol t-shirts met dinosaurus-print en jurken met octopussen ga. Ik ben er zeker van dat ik hier wel geluk ga hebben. En inderdaad, mijn oog valt al snel op een groen met goud gestreepte rok in lurex. Sommigen zullen er zeker hoofdpijn van krijgen, maar voor mij is het de max! En hij is zeker en vast feestelijk genoeg voor een bruiloft. Verkocht!

Look 50
Adres: Vredestraat 10, 1050 Elsene

Next !

Eerste deel van de missie geslaagd. Op de selectie van de Look 50-schoenen is zeker niets aan te merken, maar het is niet zeker dat de schoenen met geishaprint zullen samen gaan met mijn gestreepte discorok. Dus op naar de volgende winkel: Kusje. Deze boetiek is subtiel ingericht met zorgvuldig geordende displays en dus helemaal het tegenovergestelde van het winkeltje dat we net hebben verlaten. De shirts zijn zo dun dat ze op spinnenwebben lijken en de schoenen… die zijn afgeprijsd!

Mijn hoop om prinsessenschoenen te vinden aan soldenprijzen stijgt zienderogen. En lang hoef ik niet te zoeken, de ekster in mij wordt aangetrokken door een rij schoenen in de kleuren van een pauw verborgen achter een plant. Ze proberen zich te verstoppen, maar te laat. Ik zie ze… Precies wat ik nodig heb. Tweede deel van de missie volbracht.

Kusje
Adres: Vredestraat 12, 1050 Elsene

Weer op krachten komen

Onze honger naar shoppen is gestild, maar mijn maag knort nog steeds. Daarom is het hoogtijd voor een kop koffie en een daarbijhorend dessert. Korte tussenstop dus bij Ultime Atome, het plaatselijk monument onder de brasseries (zij bestaan al 32 jaar). We bestellen ons een smoothie, koffie en een overheerlijke cheesecake.

Pssssst… Wist je dat de trein gratis is voor kinderen onder 12 jaar? Vertel me meer! 

Helemaal opgekikkerd kunnen we onze tocht verder zetten. We gaan richting station Brussel-Luxemburg, maar mijn aandacht wordt alweer afgeleid door een laatste boetiekje.

Missie volbracht

Ik check mijn app om te zien of ik nog tijd heb voor een laatste ommetje voor ik de trein neem. OK, ik neem het risico. Ik ga de roze deur van “Petit Boudoir” binnen. Ik vind er allerlei accessoires tegen een prijsje. Ik val voor een broche in de vorm van een … vlieg (ik zei al dat ik hield van originele spulletjes). Maar ik verzeker je, er is ook veel klassiek en alles aan zeer betaalbare prijzen.

Le Petit Boudoir
Adres: Vredestraat 19, 1050 Elsene
Meer info: www.petitboudoir.be

Met de vlieg op mijn borst gespeld, flaneren we verder door de straten tot aan het station. Het is aangenaam wandelen in de straatjes en door het mooie weer is er veel volk op de been. Ik ben stiekem blij dat ik niet de automobilist ben die vastzit in een tunnel en het Brusselse verkeer moet trotseren, maar dat ik simpelweg mijn tassen kan neerzetten en mij op de terugweg kan laten wiegen op het constante ritme van de S-trein.

Nog meer koopjes doen in Brussel?
Reis aan - 50%* met het Weekend Ticket!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1574 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5046 (minder dan 37km) of € 1,6204 (37km - 51km) of € 1,7824 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.