Eindelijk solden! Dit jaar wil ik nieuwe horizonten verkennen: geen Brussel, wel dé modehoofdstad van België, Antwerpen. Een blik op de mensen in de straat maakt dat meteen duidelijk. Antwerpen is dan ook een must. Je vindt er alle merken, van de mainstream namen tot de kleinste designers.

Aangezien de trein stopt in het hartje van de stad en het verkeer rond Antwerpen, zelfs in het weekend, heel druk is, laten we onze auto thuis. Goed voor onze planeet en onze portefeuille.

Vroege start!

Omdat we van Brussel komen, vertrekken we lekker vroeg om het maximum uit onze dag te halen. De winkels zijn nog niet open als we aankomen in Antwerpen-Centraal, maar we hebben wel zin om de dag te starten met een lekkere koffie. En om meteen in de Vlaamse sfeer en het wielertoerisme te komen, gaan we op aanraden van een Antwerpse vriendin naar Vitesse Coffee & Cycling. Heerlijk genieten hier van een latte macchiato in een minimalistische omgeving waar de fiets koning is.

Adres:
Vitesse Coffee & Cycling, Provinciestraat 82/1
Ga het station uit langs de kant van Comics Station en de achterkant van de ZOO. 200 meter verder vind je de koffiebar.

Na een heerlijke koffie, zijn we klaar om in de menigte te duiken. Eén ding is zeker: als je uit het station komt, wijst zowat alles naar dezelfde plaats: de Meir!

De Meir

De Meir ligt vlakbij het station en is dé winkelstraat van ’t Stad. We passeren er de ene winkel na de andere, tijd dus om ons winkelavontuur te starten. Zo lopen we onder andere binnen bij Urban Outfitters en Monki, twee shops met een heel unieke sfeer. In de eerste hangt een industriële vibe met warm licht, in de tweede is alles flitsend en levendig, ik krijg er zelfs het gevoel dat ik in een spiegelpaleis rondloop!

Adressen:
Urban Outfitters, Meir 78/201
Monki, Meir 73

De chique boetieks van De Wilde Zee

In de vroege namiddag ziet de Meir stilaan zwart van het volk… Ondertussen hebben we zowat alle klassiekers bezocht en zijn we klaar om wat specialere kledingstukken te ontdekken. Richting ‘De Wilde Zee’ dus, waar de meeste modeboetieks zich bevinden met merken als Liu Jo, CKS, Supertrash, enz. De sfeer is er heel aangenaam en we kunnen er terug een beetje ademen… Deze uithoek is zeker de omweg waard. Persoonlijk heb ik een meer klassieke stijl, maar als je houdt van originele kleren, stap dan zeker binnen bij Essentiel Antwerp, een chique winkel vol kleurtjes.

Adressen:
CKS, Korte Gasthuisstraat 14
Essentiel Antwerp, Huidevettersstraat 57-59
Liu Jo, Schuttershofstraat 5

Tijd voor een pauze

Het is al half 5 en we zijn helemaal uitgeput van onze ‘efficiënte’ shoppingdag. Aangezien m’n Fitbit zegt dat we al 13 km hebben gewandeld, beslissen we om Five Guys binnen te gaan voor een burger experience op z’n Amerikaans. Voor ons een primeur! Met grote honger gooien we ons op onze hamburger en cajun-frieten tot onze buik helemaal gevuld is.

Adres:
Five Guys Antwerp, De Keyserlei 11

Mijn shopping-tip

Wie solden zegt, zegt plastic zakjes en papier in overvloed. Maak het jezelf makkelijk en denk aan het milieu. Ikzelf nam een herbruikbare zak mee. Alles wat ik gekocht hebt, ging er mooi in en het was veel gemakkelijker om te dragen, zeker wanneer je met de trein reist!

Nog meer shopideeën om van de wintersolden te profiteren? Ontdek onze beste adresjes in Luik!

Profiteer van de wintersolden in Antwerpen en reis aan 50%* korting met het Weekendbiljet.

*Korting alleen van toepassing op het deel van het Standaardtarief dat hoger is dan het vaste bedrag per rit van € 1,1400 in 2e klas en van € 1,4820 (voor afstanden tot en met 36 km), € 1,5960 (van 37 km tot en met 51 km) of € 1,7556 (vanaf 52 km) in 1e klas. De minimumprijs per rit bedraagt evenwel € 2,40 in 2e klas en € 3,10 in 1e klas. De maximaal aangerekende afstand is 150 km per rit.