Eindelijk solden! Voor mij dit jaar geen Brussel of Gent, ik kies resoluut voor Antwerpen, dé modehoofdstad van België. Een blik op de mensen in de straat zegt genoeg. Antwerpen is dan ook een must. Je vindt er alle merken, van de mainstream namen tot de kleinste designers.

We laten onze auto thuis, aangezien het verkeer in en rond Antwerpen ook in het weekend steeds drukker wordt en de trein toch stopt in het hartje van de stad, kiezen we voor de trein! Goed voor onze planeet en onze portefeuille.

Vroege start!

We vertrekken lekker vroeg vanuit Brussel om het maximum uit onze dag te halen. Wanneer we in Antwerpen-Centraal toekomen, zijn de winkels nog niet open. Dus starten we de dag met een lekker kopje koffie. Op aanraden van een Antwerpse vriendin gaan we naar Vitesse Coffee & Cycling en voelen meteen de Vlaamse sfeer en de ambiance van het wielertoerisme. Het is hier heerlijk genieten van een latte macchiato in een gezellige omgeving waar de fiets koning is.

  • Adres:Vitesse Coffee & Cycling, Provinciestraat 82/1
  • Ga het station uit langs de kant van Comics Station en de achterkant van de ZOO. 200 meter verder vind je de koffiebar.

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

Toog van koffiebar Vitesse Coffe & Cucling en tas cappuccino

Na een heerlijke koffie, zijn we klaar om de menigte in te duiken. Eén ding is zeker: het winkelaanbod in de Scheldestad is overweldigend!

De Meir

We starten ons winkelavontuur in dé winkelstraat van ’t Stad. Zo lopen we binnen bij de Shopping Stadsfeestzaal, het kloppend hart van de winkelstraat met de nieuwste trends in fashion en retail. We pikken er o.a. Urban Outfitters mee en wat verder in de straat Monki, twee shops met een heel unieke sfeer. In de eerste hangt een industriële vibe met warm licht, in de tweede is alles flitsend en levendig, ik krijg er zelfs het gevoel dat ik in een spiegelpaleis rondloop!

 
 jurken op paspoppen in een modewinkel
De crème de la crème van uitstapjes in België? Ontdek de leukste vrijetijdsbestemmingen in België bij onze Reisideeën. 
Damesmodeartikelen

De chique boetieks van De Wilde Zee

In de vroege namiddag ziet de Meir stilaan zwart van het volk… Ondertussen hebben we zowat alle klassiekers bezocht en zijn we klaar om wat specialere kledingstukken te ontdekken. Richting ‘De Wilde Zee’ dus, waar de meeste modeboetieks zich bevinden met merken als Liu Jo, CKS, Supertrash, enz. Er heerst een aangename sfeer en komen terug een beetje op adem … Deze hippe wijk in het historisch centrum van Antwerpen met unieke winkels voor echte fashionistas is zeker de omweg waard. Persoonlijk heb ik een meer klassieke stijl, maar als je houdt van originele kleren, stap dan zeker binnen bij Essentiel Antwerp, een chique winkel vol kleurtjes.

 
Etalage van een kledingwinkel

Tijd voor een pauze

Het is al half 5 en we zijn helemaal uitgeput van onze ‘efficiënte’ shoppingdag. Aangezien m’n Fitbit zegt dat we al 13 km hebben gewandeld, beslissen we om Five Guys binnen te gaan voor een burger experience op z’n Amerikaans. Voor ons een primeur! Met grote honger gooien we ons op onze hamburger en cajun-frieten en eten ons buikje rond.

 
Geven van Five Guys en een borde met een hamburger met frietjes
En als we nu eens op gezinsuitstap gingen? De allerbeste uitjes van de maand: langs hier!

Mijn shoppingtip

Wie solden zegt, zegt plastic zakjes en papier in overvloed. Maak het jezelf makkelijk en denk aan het milieu. Ikzelf nam een herbruikbare shoppingtas mee. Alles wat ik gekocht hebt, ging er mooi in en het was veel gemakkelijker om te dragen, zeker wanneer je met de trein reist!

 

Profiteer van de wintersolden in Antwerpen en reis aan 50%* korting met het Weekend Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim