Fan van de barokperiode? Dan zit je dit najaar goed. Zowel in Antwerpen, Gent, als Brussel lopen er tentoonstellingen waar deze kunstrichting aan de basis ligt.

Barok Book Design

Stap binnen in het Plantin-Moretus Museum, het enige museum ter wereld dat erkend is als UNESCO-werelderfgoed, en ontdek er alles over de evolutie van het boek tijdens de barokperiode.

Cokeryen – Photo Film Food

In het huis van Frans Snijders, de Antwerpse tekenaar en schilder van stillevens en dieren, die samenwerkte met Rubens, hangen zijn werken naast de foodfoto’s van de culinaire fotograaf Tony Le Duc. Na je ogen de kost te hebben gegeven aan al dit moois, kan je nog nagenieten van een typisch barokgerecht in het restaurant of de barok-foodtruck.

De dames van de barok

Ontdek in het Museum voor Schone Kunsten in Gent aan de hand van een 50-tal topwerken de cruciale rol van de vrouw in de Italiaanse schilderkunst in de 16de en 17de eeuw.

Theodoor van Loon

Bewonder in BOZAR te Brussel het werk van Theodoor van Loon, een Zuid Nederlands schilder, dat vooral geïnspireerd was op dat van Italiaanse schilders en het clair-obscur van Caravaggio.