Hou je van de natuur en buitengewoon prachtige landschappen? Dinant is een unieke en trendy plek om te genieten. Spring in de trein naar Dinant voor een afdaling van de Lesse per kajak, een boottochtje (zonder vaarbewijs) op de Maas, een wandeling of een badkuipenrace… Dinant, de Cité Merveilleuse heeft het allemaal!

De must-sees van Dinant

Volg onze blogster op daguitstap in Dinant voor een rondleiding door de stad met haar bezienswaardigheden en specialiteiten. Ontdek de must-sees voor een dagje uit in Dinant: het Huis van Adolphe Sax, de Dinantse koeken, de Citadel en haar kabelbaan en een bootrondvaart.

Varen zonder vaarbewijs in een prachtige omgeving

Zin in een rondvaart met een fluisterbootje op de Maas? Jij bent kapitein van de boot en je hebt zelfs geen vaarbewijs nodig.

Wandelen in de omgeving van Dinant met zijn pittoreske dorpjes en verborgen pareltjes

Dinant is niet één toeristische stad. Het zijn ook pittoreske dorpjes vol charme zoals Bouvignes-sur-Meuse en Leffe. En wat gedacht van een wandeling om ze te ontdekken?

Wandelen tot in Anseremme

Deze 15 km lange wandeling in Anseremme, aan de voet van de rotsen, die loopt temidden van bossen en heuvels en langs een jachthaven, zal menig sport- en natuurliefhebber bekoren. Trek je wandelschoenen aan, vul je vitamientjes bij en geniet van prachtige postkaartlandschappen.

De badkuipenrace, een waanzinnige uitdaging

Dinant feest op 15 augustus. De hele stad gaat uit de bol tijdens een nieuwe editie van de badkuipenrace. Mis de start van deze hilarische race niet.

check2-anim