Je overnacht in Brussel of je wil onze hoofdstad bezoeken? Ontdek onze reistips en onze selectie niet te missen plekjes om je citytrip onvergetelijk te maken!

Reizen in en rond de stad

Drie hoofdstations

Brussel heeft verschillende stations, maar Brussel-Zuid, Brussel-Noord en Brussel-Centraal zijn de drie belangrijkste. De meeste treinen die door Brussel rijden, passeren deze drie stations. Je vindt er toiletten en lockers voor je bagage.
  • De internationale treinen van Thalys, TGV, Eurostar en ICE vertrekken vanuit het station van Brussel-Zuid. Van hieruit kan je ook een metro nemen naar de Heizel, om het Atomium te bezoeken.
  • Om het historisch centrum van Brussel te ontdekken, stap je best af in het station van Brussel-Centraal.

STIB-MIVB

De openbaar vervoersmaatschappij van Brussel heet MIVB (Nederlands) / STIB (Frans). Daaronder valt het netwerk van treinen, trams, metro's en bussen in de Brusselse agglomeratie. Voor één of enkele reizen koop je een Brupass (XL). Met dit product kan je in en rond Brussel reizen. Het bestaat in een kaartversie van 10 reizen.

Tips & tricks

  • Naast het centraal station, vind je Use-it: een uniek toeristisch bureau dat je de minder bekende, maar niet minder boeiende plekjes van de stad verklapt.
  • Profiteer van onze dienst van huurfietsen Blue-bike en rij door de kleinste straatjes van Brussel op twee wielen.
  • Er is een halte van de CitySightseeing-bus op 100 meter van de uitgang van het station Brussel-Centraal. Meer info.
  • Het Atomium, hét paradepaardje van Brussel, ligt op 30 minuten van het station Brussel-Zuid met de metro. Bezoek dit meesterlijk staaltje architectuur met onze voordelige B-Dagtrip.

Op zoek naar andere reisideeën? Ontdek onze inspiratiepagina.

check2-anim