Het Groothertogdom Luxemburg heeft ontzettend veel toeristische mogelijkheden. Hoe klein ook, er is voor elk wat wils: actief of gastronomisch genieten, cultuur opdoen, shoppen of zalig nietsdoen. Het kan allemaal. Naar Luxemburg-stad ga je vooral om te shoppen, de restanten van de oude vestiging te bezoeken of te wandelen langs straten en pleinen. Maar er zijn ook talrijke andere gezellige stadjes en dorpjes te ondekken: Echternach, Diekirch, Clervaux,... 

Voorzie goede wandelschoenen om de Bockkazematten te bezoeken. De trappen van de tunnels en galerijen zijn uitgegraven uit de rots en hebben niet altijd een gelijke ondergrond.
Zoek je een leuk adresje om de Luxemburgse gastronomie te proeven? La Maison Oberweis schotelt je heerlijke traditionele taarten voor. Of probeer de befaamde vol-au-vent, typisch voor de streek.
Kies een ticket op jouw maat!
Standard Ticket, Kids Ticket, Weekend Ticket, Senior Ticket of Youth Ticket
Standard Abonnement
Voor de pendelaar die dagelijks naar en van Luxemburg reist
Student Abonnement
Voor studenten jonger dan 26 jaar die naar of vanuit Luxemburg reizen
Student Multi
Ideaal voor kotstudenten jonger dan 26 jaar
Internationaal fiets-ticket
Voor je niet-plooibare fietsen
Naar de fietspaden van Luxemburg.
Sinds 01/03/2020 is de trein gratis in 2e klas in het Groothertogdom Luxemburg. Geef bij de aankoop van je ticket of abonnement gewoon je volledige traject aan (met je werkelijke vertrek- en aankomststation): de prijs van je ticket of abonnement houdt al rekening met het gratis reizen op het Luxemburgse reisgedeelte.
check2-anim