Het stationsgebouw is véél meer dan een plek waar je op de trein kan wachten. Het is een ontmoetingsplaatsen voor zowel reizigers als buurtbewoners. Het station is een ideale plek voor het ontwikkelen van zowel commerciële concepten, diensten, tijdelijke concepten als projecten met een lokaal en/of sociaal karakter.

Hieronder vind je een lijst van de ruimtes die beschikbaar zijn of binnenkort zullen vrijkomen. Wij kijken uit naar jouw project!

Concept "Levendig Station"

Door de evolutie van de mobiliteitsbehoeften en -gewoonten komt er steeds meer ruimte vrij in de stations. NMBS wil, in samenwerking met de steden en gemeenten, het gebruik van deze beschikbare ruimtes aanmoedigen om initiatieven met een sterke lokale verankering te zien ontstaan. Het is in deze geest dat het project "Levendig station" is ontstaan.

Oproep tot ideeën

Een oproep tot ideeën is een uitnodiging om ideeën in te dienen. Er wordt geen offerte gevraagd en het indienen van een projectidee is evenmin bindend. Het zal NMBS toelaten om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe zij de officiële marktbevraging kan organiseren met toepasselijke regelgeving.

Contact

Wenst u een idee of een project in te dienen voor een van de voorgestelde ruimtes (geheel of gedeeltelijk) of voor een van onze andere stations via een spontane kandidatuur? Of wenst u meer informatie over het project "Leven in het station"?