Structure de l'entreprise

Organisatie van de Belgische spoorwegen

De Belgische spoorwegen, met als hoofdaandeelhouder de Belgische staat, bestaan uit 3 volwaardige entiteiten:

  • NMBS: de vervoerder of operator, die het treinverkeer organiseert en commercialiseert. NMBS is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de renovatie van de treinen en voor 551 stations.
  • Infrabel : de Belgische infrastructuurbeheerder (Meer weten)
  • HR Rail : de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische spoorwegen. HR Rail wil als dusdanig een humanresourcesbeleid voeren dat op alle vlakken hedendaags kan worden genoemd. (Meer weten)

Organigram en structuur van NMBS

NMBS bestaat uit 5 directies. Elke directie heeft haar eigen doelstellingen en stelt alles in het werk om ze te bereiken.

Bovenop de 5 operationele directies telt NMBS ook verschillende corporate diensten om de directies te helpen bij hun activiteiten.

comité

Directiecomité en Executive Committee

Rol en samenstelling van het directiecomité het Executive Committee bij NMBS

Corporate Governance

Raad van bestuur

Rol en samenstelling van de raad van bestuur bij NMBS

directions

5 operationele directies

NMBS bestaat uit 5 operationele directies. Elke directie heeft haar eigen doelstellingen en stelt alles in het werk om ze te bereiken.

services staff

Corporate diensten

Bovenop de 5 operationele directies telt NMBS ook verschillende corporate diensten om de directies te helpen bij hun activiteiten

filiales

Dochterondernemingen en participaties van NMBS

Om haar verschillende opdrachten nog beter te vervullen en op die manier een bepalende rol op vlak van mobiliteit te spelen heeft NMBS verschillende dochterondernemingen en participaties.

check2-anim