NMBS bestaat uit 5 operationele directies. Elke directie heeft haar eigen doelstellingen en stelt alles in het werk om ze te bereiken.

bestuurder

Transport Operations

De directie Transport Operations is verantwoordelijk voor de planning van de beurtregelingen, de treinbesturing, de bundeloperaties, de uitvoering van het vervoersplan het realtime beheer van het treinverkeer.
bestuurder

Passenger Transport & Security

De directie Passengers Transport & Security is verantwoordelijk voor: het verzamelen van de mobiliteitsnoden en het ontwerpen van een klantgericht vervoersplan, de treinbegeleiding, de communicatie met de reizigers, de sociale veiligheid van de reizigers en het personeel (Corporate Security Services), het onthaal van de reizigers in de stations en de organisatie van de reizigersfluxen in de stations, met inbegrip van het onthaal van personen met een beperkte mobiliteit.
bestuurder

Stations

De directie Stations is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de stations en stopplaatsen, de autoparkings en fietsenstallingen en de gebouwen en terreinen van NMBS. Ze is belast met alle aspecten die verband houden met het beheer van alle gebouwen en terreinen...

Forest

Technics

De directie Technics is belast met de aankoop, de modernisering en het onderhoud van het rollend materieel. Het is haar opdracht om de klanten veilig, bedrijfszeker en voldoende materieel ter beschikking te stellen dat aangepast is aan de operationele en commerciële behoeften om hen zo een kwalitatieve dienstverlening te bieden...

guichet

Customer Services

De belangrijkste doelstellingen van Customer Services zijn: het ontwikkelen en aanbieden van producten en diensten die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, het bieden van een kwaliteitsvolle dienstverlening aan de reizigers. Dit doen we door de klant centraal te stellen in onze aanpak en rekening te houden met onze opdracht van openbare dienst en de financiële doelstellingen van het bedrijf.

check2-anim