De wereld van de mobiliteit verandert razendsnel. Dagelijks komen er nieuwe technologieën en nieuwe spelers op de markt. Bijgevolg passen onze klanten hun gedragingen en hun verwachtingen hieraan aan. Ze eisen flexibiliteit, multimodale oplossingen, willen altijd en voortdurend geïnformeerd worden. Om aan hun verwachtingen tegemoet te komen en er zo goed mogelijk aan te beantwoorden heeft NMBS beslist een innovatieprogramma in te voeren.

Dit draait rond drie polen:

  • Innovation Lab: Een team van innovatie-experts dat in alle autonomie over alle diensten heen werkt op proofs-of-concepts.
  • Innovation Community: een werkgroep van een zeventigtal medewerkers die uit alle afdelingen van NMBS afkomstig zijn. Ze voorzien het programma van innoverende ideeën en verzekeren de interacties tussen de volledige organisatie en het Lab.
  • Externe partners (startups, corporate partners,…): een samenwerking met ondernemingen die ons kunnen helpen om de customer journey van onze klanten te verbeteren met nieuwe technologieën en innovaties.

Recent werd er een vierde pool toegevoegd: een acceleratorprogramma waarmee de werknemers van de onderneming de mogelijkheid hebben om hun innoverende ideeën tot leven te brengen met ondersteuning van een coach en de gepaste tools.

Contact

Als u vragen heeft over onze projecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via innovation@nmbs.be.

loader