Digitalisering van inkoopprocessen 

NMBS implementeert in 2022 en 2023 SAP Ariba om de processen Procure-To-Pay (P2P), Sourcing, Contract en Supplier Management op een digitale manier uit te voeren via het SAP Ariba Network.  

Via het SAP Ariba Network kunnen leveranciers en inkopers op een online platform op een efficiënte en papierloze manier met elkaar connecteren en zaken doen.  

We stappen met onze leveranciers geleidelijk over op SAP Ariba:  

  • Eind 2022: Voor leveranciers die met NMBS samenwerken over het platform ‘Supply On’, implementeren we een nieuwe tool ‘SAP Ariba Supply Chain Collaboration’. Leveranciers zullen hiervoor uitgenodigd worden eind 2022.
  • Begin 2023: Leveranciers die samenwerken met Marketing/Sales & ICT zullen in de loop van 2023 uitgenodigd worden om via het SAP Ariba Netwerk te connecteren met NMBS. 
  • 2023: Uitrol naar leveranciers die samenwerken met andere directies. De modules ter ondersteuning van het P2P & het Sourcing proces zullen in 2023 beschikbaar zijn.  

Voor bestaande leveranciers zal het verzoek om te connecteren via een uitnodigingsmail worden gedaan.  

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende modules die worden geïmplementeerd bij NMBS. 

Deelnemen aan het SAP Ariba platform - Registratie 

Om samen te werken of deel te nemen aan events met NMBS, vragen we onze leveranciers om een SAP Ariba Network account te hebben & zich te registreren bij NMBS.  

Na ontvangst van een uitnodigingsmail van NMBS, kunnen leveranciers beslissen om ofwel een nieuwe account aan te maken of in te loggen met hun bestaande account.  

Aanmaken van een leveranciersaccount & registratie :  

Supplier Lifecycle & Performance (SLP)  

Dit proces bestaat uit verschillende fases: 

Supply Chain Collaboration (SCC) 

Voor leveranciers die met NMBS samenwerken over het platform ‘Supply On’, implementeren we een nieuwe oplossing, nl. SAP Ariba Supply Chain Collaboration (SCC). 

Dit platform zal in gebruik genomen worden in de loop van december 2022. Vanaf 2023 zullen transacties niet meer via Supply On gebeuren, maar via SAP Ariba SCC. 

SAP Ariba Sourcing  

Om in de toekomst zaken te doen met NMBS, zullen leveranciers via SAP Ariba moeten inloggen om aan sourcing events te kunnen deelnemen.  

Meer informatie zal met de betrokken leveranciers worden gedeeld wanneer deze op een sourcing event worden uitgenodigd.  

Hulp nodig? Klik hier of neem een kijkje in de FAQ.

check2-anim