U moet zich registreren om in de toekomst zaken te kunnen blijven doen met NMBS. We implementeren nieuwe standaarden en processen om de samenwerking en transacties met onze leveranciers te verbeteren. Het elimineert manuele fouten en verhoogt de transparantie voor u als leverancier en voor ons.

Via het platform kan u reageren op offertes, contracten opvolgen, orders ontvangen, orders goedkeuren, ontvangstbevestiging sturen, facturen versturen en de status van documenten opvolgen. Dit zal door NMBS in 2023 worden uitgerold.

Registratie is een verplichting. U kunt geen zaken blijven doen of deelnemen aan aanbestedingen met NMBS als u zich niet registreert (wat gratis is).

De NMBS zal de bestaande leveranciers in de loop van 2022 en 2023 gefaseerd een uitnodiging sturen om zich in te schrijven (via e-mail). Wanneer u wordt uitgenodigd om lid te worden van het SAP Business Netwerk, kunt u kiezen om te registreren met een nieuwe login & wachtwoord of met bestaande credentials. Door op de NMBS uitnodiging te klikken en te registreren met bestaande credentials wordt de verbinding tussen uw bestaande account en NMBS tot stand gebracht.

Bekijk zeker deze Youtube video’s met gedetailleerde uitleg : klik hier.

Uw huidige SAP gegevens van NMBS zijn geüpload of gemigreerd naar Ariba. Het is mogelijk dat deze gegevens verouderd zijn of gedeeltelijk ontbreken. Corrigeer de gegevens en vul de vereiste lege velden in. Het is mogelijk dat u aanvullende gegevens moet invoeren. Deze data update zorgt ervoor dat de NMBS over de laatste actuele gegevens van uw bedrijf beschikt.
Dochterondernemingen worden meestal lid van het netwerk via de hoofd-ID van het SAP Business Network van de onderneming. Als uw dochterondernemingen onafhankelijk zijn georganiseerd, kunt u het SAP Business Network vragen om verschillende ANID's aan te maken. Vervolgens licht u ook NMBS in door een e-mail te sturen naar [email protected]

De standaard account is gratis. Er zijn geen initiële kosten wanneer u zich aanmeldt bij het SAP Ariba Network. Wanneer u een nieuwe SAP Ariba account aanmaakt, maakt u automatisch een gratis Standard account aan. U heeft echter wel de mogelijkheid om uw account te upgraden naar een Enterprise account indien gewenst. Details vindt u hier

Niet gevonden wat u zocht? Klik hier voor info over het SAP Ariba Help Center

check2-anim