U moet zich registreren om in de toekomst zaken te kunnen blijven doen met NMBS. We implementeren nieuwe standaarden en processen om de samenwerking en transacties met onze leveranciers te verbeteren. SAP Ariba elimineert manuele fouten en verhoogt de transparantie voor u als leverancier en voor ons.  

Via het platform kunt u reageren op offertes, contracten beheren, orders ontvangen, ontvangstbevestigingen sturen, en de status van documenten opvolgen.  

Registratie is een verplichting. U kunt geen zaken blijven doen of deelnemen aan aanbestedingen met NMBS als u zich niet registreert (wat gratis is).

De NMBS zal de bestaande leveranciers in de loop van 2022 en 2023 gefaseerd een uitnodiging sturen om zich in te schrijven (via e-mail). Wanneer u wordt uitgenodigd om lid te worden van het SAP Ariba Business Netwerk, kunt u kiezen om te registreren met een nieuwe login & wachtwoord of met bestaande credentials. Door op de NMBS uitnodiging te klikken en te registreren met bestaande credentials wordt de verbinding tussen uw bestaande account en NMBS tot stand gebracht.

Bekijk zeker deze Youtube video’s met gedetailleerde uitleg : klik hier.

Lees ook volgend trainingsmateriaal : klik hier.

Uw huidige SAP gegevens van NMBS zijn geïmporteerd in SAP Ariba. Het is mogelijk dat deze gegevens verouderd zijn of gedeeltelijk ontbreken. Corrigeer de gegevens en vul de vereiste lege velden in. Het is mogelijk dat u aanvullende gegevens moet invoeren. Deze data update zorgt ervoor dat NMBS over de laatste actuele gegevens van uw bedrijf beschikt. 
Dochterondernemingen worden meestal lid van het netwerk via de hoofd-ID van het SAP Ariba Network van de onderneming. Als uw dochterondernemingen onafhankelijk zijn georganiseerd, kunt u het SAP Ariba Network vragen om verschillende SAP Ariba account met verschillende SAP Ariba Network ID (AN ID) aan te maken. Vervolgens licht u ook NMBS in door een e-mail te sturen naar [email protected].

Een standaard account is gratis. Er zijn geen initiële kosten wanneer u zich aanmeldt bij het SAP Ariba Network. Wanneer u een nieuwe SAP Ariba account aanmaakt, maakt u automatisch een gratis standaard account aan. U heeft echter wel de mogelijkheid om uw account te upgraden naar een enterprise account indien gewenst. Details vindt u hier.

Niet gevonden wat u zocht? Klik hier voor info over het SAP Ariba Help Center

Stuur een e-mail naar het volgende adres: [email protected]. Ons team zal jij een link sturen waarmee je opnieuw verbinding kunt maken met account met de juiste AN ID.

We nodigen je uit om contact op te nemen met ons team op het volgende adres: [email protected]. Ons team zal je vertellen wie de aangewezen "beheerder" is. Als je een account wilt gebruiken waarvoor "x" de beheerder is, moet je contact opnemen met deze persoon zodat hij/zij je kan toevoegen aan de gebruikers van het account. Als deze persoon geen contact met je opneemt, niet meer bij het bedrijf werkt of als je gewoon je eigen account wilt aanmaken, negeer deze accounts dan gewoon en kies ervoor om door te gaan naar de volgende stap. Je account wordt aangemaakt en je gaat direct naar het registratieformulier.r

Het formulier is niet toegankelijk vanuit jouw Ariba-account. Om toegang te krijgen, klik je op de link die u per e-mail is toegestuurd. Log hiervoor uit bij Ariba en klik op de link in de e-mail. Je komt dan op een pagina waar u zich kunt registreren of aanmelden. Log in en je wordt direct naar het formulier geleid.

Het is niet mogelijk om toegang te krijgen tot de aanbesteding terwijl je bent uitgelogd en ernaar op zoek bent, je moet de link in de e-mail volgen. Zorg er dus voor dat je eerst uitgelogd bent bij Ariba, klik dan op de link, je komt dan op een pagina die je vraagt om je te registreren of in te loggen, log in en je gaat direct naar het event.

Over het algemeen heeft de beheerder geen probleem, of zelfs iemand die al is ingelogd. Neem contact op met [email protected]. Het Ariba-team zal je een e-mail sturen om je te vertellen wie de beheerder van het Ariba-account van het bedrijf is. De beheerder zal vervolgens jouw account toevoegen aan de lijst met gebruikers, zodat je toegang krijgt tot de aanbesteding.

check2-anim