opnamen

Aanvragen van film- en fototoelatingen voor stations en treinen

Wil je een fotoreportage maken in een trein of station? Of wil je de trein of het station gebruiken als locatie in je volgende film? Dat kan! Hou er wel rekening mee dat je voor alle film- en fotoreportages (ook voor studie- of privédoeleinden) een schriftelijke toelating nodig hebt. Gaat het om een foto of filmpje dat wordt gemaakt zonder professioneel materiaal (bv. vakantie- of trouwfoto’s), dan heb je geen toelating nodig.

Om je een toelatingsdocument te kunnen bezorgen, nodigen wij je uit je aanvraag per mail in te dienen en samen met het ingevuld formulier, wij antwoorden binnen de 6 weken. De stations- en veiligheidsmedewerkers kunnen je vragen om de toelating voor te leggen. De toelating geldt alleen voor de publiek toegankelijke ruimten.

Voor professionele reportages betaal je een vergoeding.

Toelatingen voor film- en fotoreportages voor privégebruik (bv. schoolopdrachten) zijn gratis, alhoewel verplicht en onderhavig aan voorwaarden. Kosten kunnen aangerekend worden voor eventueel elektriciteitsverbruik, mogelijke personeelskosten, huur van lokalen, enz.

Ben je journalist, dan heb je ook steeds een toelating nodig. Daarvoor neem je contact op met onze persdienst.

Enkel voor Luik-Guillemins

Ben je amateurfotograaf? Of student fotografie? Ben je fan van treinen en neem je graag foto’s van station?
Laat je creativiteit de vrije loop en kom op enkele specifieke datums en tijdstippen naar Luik-Guillemins.

Meer weten

Liège-Guillemins

Enkel voor Antwerpen-Centraal

Ben je amateurfotograaf? Of student fotografie? Ben je fan van treinen en neem je graag foto’s van stations?
Laat je creativiteit de vrije loop en kom op enkele specifieke data en tijdstippen naar Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins.

Liège-Guillemins
check2-anim
loader