Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Veelgestelde vragen

Op de website www.nmbs.be/immo kan je het volledige vastgoedaanbod van de NMBS terugvinden. Elk pand, terrein, ruimte,... wordt hier geruime tijd gepubliceerd. Je kan er ook inchrijven voor de NMBS immo nieuwsbrief. Hiermee word je regelmatig op de hoogte gehouden van het aanbod volgens je opgegeven zoekcriteria.
  • Vastgoed te koop: NMBS verkoopt gebouwen en terreinen die ze niet langer gebruikt voor de uitvoering van haar kerntaken en die ze wil valoriseren.
  • Vastgoed 'te huur’:
    • NMBS biedt een aantal van haar gebouwen en terreinen via domeinconcessie aan, waarbij de nadruk ligt op het precaire van deze toelatingen.
    • NMBS biedt een aantal van haar commerciële ruimtes in het station of de directe omgeving ervan aan via commerciële concessie

Ontdek het huidige aanbod op www.nmbs.be/immo

De NMBS verkoopt enkel gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor het uitvoeren van haar kerntaken. De opbrengsten hiervan kunnen dan geïnvesteerd worden in infrastructuur en materieel dat de treinreizigers ten goede komt. Een overzicht van het huidige aanbod vind je op www.nmbs.be/immo.

Elke natuurlijke of rechtspersoon kan een bod uitbrengen voor zover dit beantwoord aan de criteria vermeld in de documenten van de marktconsultatie (offerteaanvraag). Een jury komt samen om de biedingen te analyseren en een of meerdere biedingen te weerhouden. 
Indien het een goed betreft waarvoor een marktconsultatie uitgeschreven en lopende is, gelieve contact op te nemen met de dossierbeheerder. Zijn/haar contactgegevens staan vermeld in de advertentie van het betreffende goed.

De valorisatie van vastgoed gebeurt bij de NMBS via een marktconsultatie zodat iedereen dezelfde biedingskansen krijgt. De uiterste biedingsdatum wordt vermeld in de advertentie van het desbetreffende goed. Na deze datum zullen biedingen niet meer in rekening gehouden worden. Neem contact op met de dossierbeheerder via e-mail of telefoon om het biedingsformulier te bekomen. Zijn/haar contactgegevens staan vermeld in de advertentie van het betreffende goed.

Dat is zeker mogelijk. Ontdek het huidige aanbod aan commerciële ruimtes in onze stations.

NMBS stimuleert de ontwikkeling van lokale projecten die een antwoord bieden op een maatschappelijk vraagstuk. We voorzien daarom ruimtes voor projecten die de sociale cohesie bevorderen, economische activiteit stimuleren en/of bijdragen aan het milieu. Ontdek de beschikbare ruimtes in onze stations.

De organisatie van een evenement in een station is zeker mogelijk. Het station is de ideale plek om een groot publiek te bereiken. Sampling, animatie, een tijdelijke tentoonstelling of andere artistieke gebeurtenis… alles is bespreekbaar. Hou er rekening mee dat de meeste van deze activiteiten betalend zijn. Humanitaire- of culturele projecten genieten van aangepaste voorwaarden. Wij krijgen veel aanvragen, daarom vragen wij om uw aanvraag minstens drie weken op voorhand in te dienen, via dit formulier: Aanvraagformulier voor de organisatie van een evenement in ee station

Dat is zeker mogelijk. Ontdek alle informatie over foodtrucks en tijdelijke standen in en rond het station.

Bezoek uitsluitend op afspraak. De beste manier om een bezoek aan te vragen is via dossierbeheerder. Op de site www.nmbs.be/immo vind je alle informatie over het specifieke dossier en de contactgegevens van de dossierbeheerder.

Terug naar immo homepagina