Roosendaal, een klein stadje ten zuidwesten van de provincie Noord-Brabant, is een bruisende stad met veel winkels en uitgaansgelegenheden. Naast de 3 overdekte winkelcentra (de Roselaar, Passage en de Biggelaar) in het sfeervolle centrum vind je er ook Rosada, het 3de Outlet Center van Nederland.

In het station van Roosendaal zijn toegangspoortjes geïnstalleerd. Om in of uit het station te gaan, heb je de speciale barcode op je biljet of abonnement nodig. Onderaan deze pagina vind je meer info over deze toegangspoortjes.
Kies een ticket op jouw maat!
Standard Ticket
De meest flexibele formule
Reis van overal in België naar of van Roosendaal, wanneer je maar wil.
Weekend Ticket
Heen- en terugreis aan -50% tijdens het weekend
Vanaf vrijdag tot zondag
Senior Ticket
Voor 65-plussers
Ideaal voor reizigers vanaf 65 jaar die naar Roosendaal reizen.
Youth Ticket
Voor reizigers van -26 jaar
Ideaal voor reizigers van -26 jaar die af en toe van of naar Roosendaal reizen.
Kids Ticket
-50% voor kinderen tot 12 jaar die alleen reizen
Wanneer er meer dan 4 kinderen per begeleider (12+) zijn, koop je een Biljet Kind
Internationaal fiets-ticket
Voor je niet-plooibare fietsen
Naar de fietspaden van Roosendaal.
Standard Abonnement
Voor de pendelaar die dagelijks reist naar of van Roosendaal
Student Abonnement
Voordelig pendelen naar je school of stageplaats naar of van Roosendaal
Student Multi
Voor studenten die af en toe de trein nemen naar of van Roosendaal

In Nederland wordt gebruik gemaakt van poortjes. Om het perron van het station Roosendaal te betreden of te verlaten heb je een speciale vierkante barcode nodig. Die barcode kan je terugvinden op je vervoersbewijs. Zorg er dan ook voor dat je deze code bij de hand hebt. Deze barcode:

  • Is enkel geldig tijdens de geldigheidsperiode van je biljet of je abonnement
  • Werkt enkel in het station van Roosendaal
  • Is gelinkt aan de gebruiksvoorwaarden van het vervoersbewijs. Als je een heen-en-terug biljet hebt, kun je de code maar 2 maal gebruiken. Met een Campus kaart kun je de code 10 maal gebruiken.

Treinkaarthouders met bestemming Roosendaal dienen naast hun MOBIB-kaart ook de papieren valideringsstrook bij te houden. Je zult de barcode die op dit ticket staat nodig hebben om de poortjes te kunnen openen in Roosendaal.

Reizigers met een gratis reisrecht of zonder vervoersbewijs (zoals begeleide kinderen tot 12 jaar) kunnen met de hulp van het aanwezige personeel het perron verlaten of betreden.

Speciaal voor reizigers met beperkte mobiliteit zijn er ook bredere doorgangen voorzien. Deze laten ook makkelijker toe om met bagage of een fiets te passeren.

Heb je dit valideringsbewijs niet meer, of staat er nog geen vierkante barcode op, dan moet je hiervan een duplicaat aanvragen aan een NMBS-loket.

check2-anim