Kom binnen in de tempel van de Automobiele Geschiedenis!

Autoworld, het nationale automuseum, is gelegen in het hart van Brussel, ondergebracht in een prestigieus gebouw in het Jubelpark.
Meer dan 300 voertuigen (auto's, vrachtwagens en motorfietsen) worden er permanent tentoongesteld. De bezoeker wordt er langs de fabelachtige geschiedenis van de auto van 1896 tot nu geleid, vanaf de oudste modellen uit een ver verleden tot hedendaagse auto's die ons een blik gunnen op de voertuigen van morgen en zelfs van later.

De collectie werd onlangs aangevuld met een groot aantal voertuigen uit de spannendste jaren van de autogeschiedenis sinds 1960. In een licht en luchtig decor kan het publiek de tentoongestelde auto's van dichtbij bewonderen. Hier en daar werden themazones ingericht, waar voertuigen van de openbare diensten, auto's die ooit aan de Koninklijke Familie toebehoorden, microcars en modellen onder het thema Design Story en Sport & Competition worden tentoongesteld.

Centraal in het museum bevindt zich 'Belgium at Autoworld', een ruimte die volledig aan de bakermat en de geschiedenis van de Belgische auto-industrie tot op de dag van vandaag gewijd is. In de 'Sport & Competition'-zone wordt een overzicht gegeven van de grote perioden in de geschiedenis van de autosport (rally en circuit) sinds 1906.
Autoworld is een museum dat voortdurend evolueert. Het hele jaar door worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd over verschillende thema's die verband houden met de auto.

  • 50%* korting op jouw treinreis
  • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
  • Heen- en terugreis op dezelfde dag
  • Heenreis op weekdagen mogelijk vanaf 9u00
  • Meer info over het Discovery Ticket

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Koop je e-ticket op www.autoworld.be/tickets
  2. Kijk voor de Discovery Ticket code op je Autoworld e-ticket: het is een code van 16 tekens.
  3. Bestel je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina.
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

Elke houder van een e-ticket voor Autoworld ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar het museum.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van je excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het toegangsticket dat je online kan kopen via www.autoworld.be/tickets.
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

Waar te koop?

check2-anim