Echte voorwerpen, echte verhalen

In de nacht van 14 op 15 april 1912 zonk de Titanic - destijds het grootste passagiersschip ooit ter wereld gebouwd, een waar drijvend paleis en technologisch hoogstandje - na een aanvaring met een ijsberg. Hierbij kwamen meer dan 1500 personen om het leven en veranderde voor altijd het vertrouwen van mensen in moderne technologie. Meer dan een eeuw later brengt Brussel met "Titanic. De Tentoonstelling" alles aan het licht van deze tragedie die nog steeds in ons collectieve geheugen gegrift staat.

Deze educatieve familietentoonstelling richt zich op de memorabele verhalen van de mannen en vrouwen aan boord van de legendarische RMS Titanic. De presentatie van meer dan 260 bijzondere objecten, samen met gereconstrueerde hutten en karakteristieke plaatsen op het schip, vertellen het ware verhaal van deze vreselijke schipbreuk. Op de expo zien de bezoekers ook authentieke voorwerpen, boven water gehaald door Paul-Henri Nargeolet, de toenmalige directeur van onderwateronderzoek, en zijn teams.

Te bezoeken vanaf 15 maart 2024 in Tour & Taxis Brussel.

  • 50%* korting op jouw treinreis
  • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
  • Heen- en terugreis op dezelfde dag
  • Heenreis op weekdagen mogelijk vanaf 9u00
  • Meer info over het Discovery Ticket
Meer info: www.titanicexpo.be
Adres: Tour & Taxis, Havenlaan, 1000 Brussel

15 minuten lopen vanaf Brussel-Noord of neem de gratis pendelbus van Tour & Taxis. Wie vanuit regio Dendermonde via lijn S10 reist, kan afstappen in de halte  "Thurn-en-Taxis", op wandelafstand van de expo. (Regio Dendermonde: Dendermonde, Sint-Gillis, Lebbeke, Heizijde, Opwijk, Merchtem, Mollem, Asse, Zellik en Jette)

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Koop je e-ticket op www.titanicexpo.be
  2. Kijk voor de Discovery Ticket code op je 'Titanic: The Artifact Exhibition"-ticket: het is een code van 16 tekens.
  3. Bestel je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina.
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

Elke houder van een e-ticket voor Titanic: The Artifact Exhibition' ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar Brussel-Noord station kan reizen.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van je excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het toegangsticket dat je online kan kopen via www.titanicexpo.be
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

Waar te koop?

check2-anim