Ga op wereldreis door alle continenten

In ZOO Planckendael charmeren alle seizoenen. Ook bij de dieren zijn er dikke vachten te bewonderen. Zwerf door de continenten. Sneeuwluipaarden, Amerikaanse bizons, Przewalskipaarden en rode panda’s, ze houden van een beetje vrieskou. Bij de giraffen en de bonobo’s gluur je binnen in het verblijf. Betreed de olifantentempel. Laat je kroost de aap uithangen op één van de vele speelplekken, zoals bij de koala’s en bij de orang-oetanfamilies in hun nieuwe Orang-oetan Kingdom. Samen met de gibbons en de otters leven ze in een exotische indoorjungle. Deze wereld biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier.

Bovendien krijg je vanaf 6 november 2023 t/m 9 februari 2024 toegang aan het wintertarief met een mooie korting van € 5 op je dagticket.

 • 50%* korting op jouw treinreis
 • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
 • Heen- en terugreis op dezelfde dag
 • Heenreis op weekdagen mogelijk vanaf 9u00
 • Meer info over het Discovery Ticket
Meer info: www.ZOOplanckendael.be
Adres: Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

 1. Koop je e-ticket op www.ZOOplanckendael.be
 2. Op je toegangsticket staat vermeld hoe je een code voor de aankoop van een Discovery Ticket kan verkrijgen. 
 3. Kies je bestemmingsstation (meer info hieronder)
 4. Bestel je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina.
 5. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
 6. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

 • Kies "MECHELEN" als bestemmingsstation en neem daar de Planckendael Express of een bus van De Lijn naar ZOO Planckendael (Planckendael Express en bus De Lijn niet inbegrepen in de prijs van je Discovery Ticket)
 • Kies “MUIZEN” als bestemmingsstation indien je vanaf dit station je reis te voet wenst verder te zetten naar ZOO Planckendael.
Elke houder van een e-ticket voor ZOO Planckendael ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar het park kan reizen.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van je excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het toegangsticket dat je online kan kopen via www.ZOOplanckendael.be
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim