Train to airport

Een vlucht vanaf de luchthaven van Brussels Airport? Start je vliegreis stressvrij met de luchthaventrein:

Door de toegangspoortjes in 1-2-3

Om het station in en uit te gaan, moet je door de toegangspoortjes. Zo raak je razendsnel binnen en buiten:

 1. Ga naar een toegangspoortje met groene pijl
 2. Hou je MoBIB-kaart tegen de lezer of scan de QR-code van je vervoersbewijs.
  Ticket op smartphone?
  • Vergrendel je schermrotatie
  • Zet helderheid op max
  • Hou gsm voor scanner in hoek van 45°
 3. Het poortje opent en je kan binnen of buiten
Ben je op zoek naar een parking in de buurt van het station? Met je treinticket krijg je korting op het parkeertarief op de parkings van NMBS-parking.

Praktische informatie

Nee, voor kinderen onder 12 jaar hoef je geen apart Brussels Airport Supplement meer te kopen:

 • Kinderen onder 12 jaar die gratis meereizen met een andere reiziger (Free4kids) hebben geen ticket nodig en hoeven het Brussels Airport Supplement niet te betalen. Aan de toegangspoortjes van het station Brussels Airport-Zaventem mogen ze samen met een andere passagier mee door de toegangspoortjes.
 • Als je kind alleen reist met een Kids Ticket met als vertrek- of aankomststation Brussels Airport-Zaventem, dan is het Brussels Airport Supplement al automatisch inbegrepen in de prijs van zijn Kids Ticket en hoef je geen apart supplement meer te kopen. De toegangspoortjes aan het station Brussels Airport-Zaventem kan hij openen met de QR-code die op zijn Kids Ticket staat.

In het station Brussels Airport – Zaventem zijn er verschillende faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit. Wil je van deze dienstverleningen gebruikmaken, reserveer dan 24 uur op voorhand

Reis je naar of van Brussels Airport - Zaventem, dan moet je je vervoersbewijs aan de toegangspoortjes scannen om het station binnen of buiten te gaan.

Hoe werkt het?

Om de poortjes te openen, scan je de QR-code op je biljet (papieren, online en Mobile Tickets) of valideer je je MOBIB-kaart. Om het station Brussels Airport - Zaventem vlot binnen en buiten te gaan, houd je dus best je vervoersbewijs bij de hand.

 1. Begeef je naar een toegangspoortje met een groene pijl
 2. Houd je MOBIB-kaart voor de lezer of scan de QR-code van je vervoersbewijs in. Reis je met een Mobile Ticket, scan dan de QR-code op je smartphone of tablet. Zorg dat de QR-code optimaal leesbaar is door je scherm goed te verlichten.
 3. De toegangspoort opent, je kan het station binnen of buiten gaan

Praktisch

Begeleide kinderen onder 12 jaar reizen gratis en kunnen langs de poortjes gaan met de hulp van het aanwezige assistentiepersoneel. Dit geldt eveneens voor de houders van een nationale verminderingskaart voor blinden en slechtzienden.

Er zijn specifieke poortjes voorzien voor personen met een beperkte mobiliteit. De standaardpoortjes zijn uitgerust om telkens één persoon door te laten, maar er is voldoende ruimte voorzien om met kleine voorwerpen en bagage te passeren.

Het blijft mogelijk om een aansluiting te nemen in het station Brussels Airport - Zaventem zonder dat je langs de poortjes hoeft te passeren.

Wij willen je er attent op maken dat er een permanente bemanning aanwezig is. Onze medewerkers houden zich ter beschikking indien je vragen of een probleem hebt. Daarnaast zijn er assistentiezuilen, uitgerust met een oproepsysteem, waarmee je contact kunt nemen met een loketbediende.

Psssst, neem je voorzorgen om op tijd aan te komen zodat je je vlucht niet mist. Check de uren van je aansluitingen en twijfel niet om een vroegere trein te nemen.
check2-anim