Reis in groep door heel België!

De uitzonderlijke #MoveSafe-maatregelen blijven van toepassing.

De volgende aanvullende maatregelen voor groepsreservaties zijn van toepassing.

Bijkomende maatregelen

 1. Reservatie ten laatste 10 werkdagen voor de reis
 2. Tijdens de week gaat onze voorkeur uit naar een vertrek buiten de piekuren
 3. Geen extra reizigers op het laatste moment
 4. Geen omruiling of annulering mogelijk na het uitreiken van de treintickets
Bescherm jezelf en anderen.
Herinnering: Het dragen van een masker is verplicht vanaf 13 jaar.

In de praktijk

 • Je kan je tickets enkel betalen via bankoverschrijving. Dat zorgt voor een langere administratieve afhandeling. Daarom moet je groepsreservatie op z'n minst 10 werkdagen voor je geplande reisdag in orde gebracht zijn.
 • Aangezien het aantal groepen per trein beperkt is, raden we je aan om je reis zo snel mogelijk op voorhand te reserveren.
 • We bezorgen je Group Tickets per post. Een digitaal alternatief is op dit moment niet beschikbaar. Tickets betalen of afhalen in het station zal tijdens deze periode niet mogelijk zijn.
 • Om te voldoen aan de veiligheidsmaatregelen van de overheid wordt de maximale groepsgrootte teruggebracht tot 50 passagiers.
 • De groep zal worden geïsoleerd van andere passagiers.
 • Op hetzelfde traject mogen twee groepen worden geboekt, mits de capaciteit van de trein dit toelaat.
 • Het dragen van een masker blijft verplicht voor alle reizigers van 12 jaar en ouder, vanaf het moment dat zij het station binnenkomen, op de perrons en in de treinen.
Om de veiligheid van alle reizigers te vergroten, zijn reservaties op weekdagen tussen 7 en 9 u. en tussen 16 en 18.30 u. beperkt.
Deze zomer kan je tijdens de weekends en op feestdagen geen reservaties meer vastleggen naar de Belgische kust tussen 7 en 9 u.
Om de groepsreservaties en de bezettingsgraad van de treinen te kunnen optimaliseren, is het momenteel niet meer mogelijk om nog een ticket voor extra reizigers te kopen tot 30 minuten voor het vertrek.
OMRUILING:
 • VOOR het uitreiken van de tickets (10 werkdagen voor uw reisdatum):
  De groepsverantwoordelijke kan een aanpassing doorgeven via het Contact Center van NMBS. In de mate van het mogelijke zal het Contact Center de reservatie aanpassen.
  • Een verhoging van het aantal groepsreizigers is mogelijk als er nog voldoende zitplaatsen in de trein beschikbaar zijn.
  • Een vermindering van het aantal groepsreizigers is ook mogelijk, zolang het minimum aantal reizigers 15 blijft.
 • NA het uitreiken van de tickets:
  Je kan het aantal reizigers niet meer aanpassen. Tot 30 minuten voor het vertrek een ticket voor een extra reiziger kopen aan de loketten in het station is op dit moment ook niet meer mogelijk.

TERUGBETALING:
De groepsverantwoordelijke kan tot ten laatste 10 dagen voor de reisdatum een terugbetaling of reisannulatie aanvragen via het Contact Center van NMBS. Extra kosten zullen in rekening gebracht worden wanneer de tickets al werden uitgereikt.
In het geval van een gedeeltelijke terugbetaling, moet de groep nog minstens 15 reizigers tellen, anders is het Group Ticket niet meer van toepassing.