Reis in groep door heel België!

De uitzonderlijke #MoveSafe-maatregelen blijven van toepassing.

De volgende aanvullende maatregelen voor groepsreservaties zijn van toepassing.

Bijkomende maatregelen

 1. Reservatie ten laatste 10 werkdagen voor de reis
 2. Tijdens de week gaat onze voorkeur uit naar een vertrek buiten de piekuren
 3. Geen extra reizigers op het laatste moment
 4. Geen omruiling of annulering mogelijk na het uitreiken van de treintickets
Bescherm jezelf en anderen.
Herinnering: Het dragen van een masker is verplicht vanaf 12 jaar.

In de praktijk

 • Je kan je tickets enkel betalen via bankoverschrijving. Dat zorgt voor een langere administratieve afhandeling. Daarom moet je groepsreservatie op z'n minst 10 werkdagen voor je geplande reisdag in orde gebracht zijn.
 • Aangezien het aantal groepen per trein beperkt is, raden we je aan om je reis zo snel mogelijk op voorhand te reserveren.
 • We bezorgen je Group Tickets per post. Een digitaal alternatief is op dit moment niet beschikbaar. Tickets betalen of afhalen in het station zal tijdens deze periode niet mogelijk zijn.
De volgende maximale groepsgroottes zijn van toepassing, onder voorbehoud van wijzigende regelgeving:

Tot 30 juli: 100 groepsleden, begeleiders niet inbegrepen
Vanaf 30 juli: 200 groepsleden, begeleiders niet inbegrepen
Om de veiligheid van alle reizigers te vergroten, zijn reservaties op weekdagen tussen 7 en 9 u. en tussen 16 en 18.30 u. beperkt.
Om de groepsreservaties en de bezettingsgraad van de treinen te kunnen optimaliseren, is het momenteel niet meer mogelijk om nog een ticket voor extra reizigers te kopen tot 30 minuten voor het vertrek.
OMRUILING:
 • VOOR het uitreiken van de tickets (10 werkdagen voor uw reisdatum):
  De groepsverantwoordelijke kan een aanpassing doorgeven via het Contact Center van NMBS. In de mate van het mogelijke zal het Contact Center de reservatie aanpassen.
  • Een verhoging van het aantal groepsreizigers is mogelijk als er nog voldoende zitplaatsen in de trein beschikbaar zijn.
  • Een vermindering van het aantal groepsreizigers is ook mogelijk, zolang het minimum aantal reizigers 15 blijft.
 • NA het uitreiken van de tickets:
  Je kan het aantal reizigers niet meer aanpassen. Tot 30 minuten voor het vertrek een ticket voor een extra reiziger kopen aan de loketten in het station is op dit moment ook niet meer mogelijk.

TERUGBETALING:
De groepsverantwoordelijke kan tot ten laatste 10 dagen voor de reisdatum een terugbetaling of reisannulatie aanvragen via het Contact Center van NMBS. Extra kosten zullen in rekening gebracht worden wanneer de tickets al werden uitgereikt.
In het geval van een gedeeltelijke terugbetaling, moet de groep nog minstens 15 reizigers tellen, anders is het Group Ticket niet meer van toepassing.