Halve prijs, dubbele fun!

Wat dacht je van een leuke eindejaarsuitstap? Wandelen in de natuur, het perfecte eindejaarsgeschenk zoeken of gewoon de magie van de kerstmarkten herontdekken? Met het Winter Promo Ticket kan je elke dag van de week reizen tegen 50% korting*!

  • vanaf 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024
  • elke dag van de week
  • heen- en terugreis op dezelfde dag
  • tussen 2 Belgische stations
  • in 1e of 2e klas

Veelgestelde vragen

Nee. Als je een Winter Promo Ticket hebt met Brussels Airport-Zaventem als vertrek- of aankomststation, dan is het Brussels Airport Supplement al automatisch twee keer (1 supplement voor de heenreis en 1 supplement voor de terugreis) in de prijs van je Winter Promo Ticket inbegrepen en hoef je geen aparte supplementen meer te kopen.

De toegangspoortjes van het station Brussels Airport-Zaventem kan je openen met de barcode of QR-code die op je ticket staat.

Nee. Met een Winter Promo Ticket is de terugreis steeds op dezelfde dag als de heenreis.

Als je op een latere datum dan je heenreis wil terugkeren, gebruik dan het Standard Ticket, Youth Ticket of Weekend Ticket.

Iedereen kan een Winter Promo Ticket gebruiken. 


Het Winter Promo Ticket geeft 50% korting t.o.v. Standard Ticket (de prijs wordt dus berekend op basis van de afstand van je reis). Maar als je jonger dan 26 of ouder dan 65 bent, is het Winter Promo Ticket niet altijd het voordeligste tarief. Voor elke reis vergelijk je dus best de verschillende tarieven.

  • Als je 65 jaar of ouder bent, is het Senior Ticket voordeliger voor langere reizen (want het is een vaste prijs, ongeacht de afstand), terwijl het Winter Promo Ticket voordeliger is voor korte trajecten. 
  • Als je jonger dan 26 bent, is het Youth Ticket goedkoper voor langere reizen (omdat het een vaste prijs is, ongeacht de afstand), terwijl het Winter Promo Ticket goedkoper is voor kortere reizen.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met andere reizigers mee dankzij Free4Kids (max. 4 gratis kinderen per reiziger). Het Kids Ticket (voor kinderen die alleen reizen) is ook 50% goedkoper (net als het Weekend Ticket), maar kan elke dag worden gebruikt.

Inderdaad! Het is een heen- en terugreis met 50% korting*, maar voor reizen op dezelfde dag. Het Winter Promo Ticket is beschikbaar van 23/12/2023 tot 7/01/2024, ook op weekdagen.

Als je tijdens een weekend op verschillende data wilt reizen, dan is het Weekend Ticket de juiste keuze.

Ben je op zoek naar een parking in de buurt van het station? Met je treinticket krijg je korting op het parkeertarief op de parkings van NMBS-parking.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim