Reis je in de zone Brussel-Hoofdstad? Geniet dankzij de Brupass van het volledige regionale transportaanbod met slechts 1 vervoersbewijs! Je kan je Brupass op je MoBIB-kaart opladen en instappen in de trein, tram, bus en metro.

Ontdek de Brupass

 • Beschikbaar voor 2e klas
 • Vervoersbewijs op naam opgeladen op je MoBIB-kaart
 • Geldig in de treinen, bussen, trams en metro’s van MIVB, TEC, De Lijn en NMBS in de Zone Brupass

Ontdek de kaart van de Brupass-zone


Valideer je Brupass of Brupass XL-ticket voor je opstapt in iedere trein, bus, tram  of metro aan onze automaten van de zone Brupass XL.

Tarieven

Reis je sporadisch?

Voor één traject: Brupass 1 rit: €2,40
Voor 10 trajecten: Brupass 10 ritten: €15,60
Voor 1 volledige dag: Brupass 1 dag(*): €7,80
Tickets moeten gevalideerd worden aan de automaat voor vertrek.

Reis je vaak?

Brupass-Abonnement 1 maand: € 56,50
Brupass-Abonnement 12 maanden: € 583
* De geldigheid van een Brupass 1 dag loopt af bij de laatste stop van de vervoersdiensten. 

Praktisch

Reis met de Brupass op de treinen, trams, bussen en metro’s van de Zone Brussel.

Stations van Zone Brussel: Anderlecht, Arcades, Sint-Agatha-Berchem, BockstaelBosvoorde, BoondaelBordet, Brussel-Centraal, Brussel-Kappellekerk, Brussel-Congres, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Brussel-West, Brussel-Schuman, Delta, Etterbeek, Evere, Vorst-Oost, Vorst-Zuid, Mouterij, Haren, Haren-Zuid, Jette, MeiserMerode, Moensberg, Schaarbeek, Simonis, Sint-Job, Tour en Taxis, Ukkel-Kalevoet, Ukkel-StalleDiesdelle, Watermaal

Ga naar een loket of een automaat in het station om te reizen met een Brupass of Brupass XL.Koop je vervoersbewijs en zet het op je MoBIB-kaart.

Vergeet je ticket niet te valideren in de automaat van een van de stations van de Zone Brupass (XL) voor je opstapt in de trein, tram, bus of metro van jouw keuzeJe Brupass (XL) Abonnement hoef je daarentegen niet te valideren voor je opstapt. 

Valideer je Brupass of Brupass XL Ticket bij het opstappen in iedere trein, tram, bus of metro van je traject.

 • Stap je op in een NMBS-trein? Valideer dan je MoBIB-kaart aan een automaat in het station en selecteer “Validatie Brupass”. Heb je een Brupass (XL) Abonnement? Dan hoef je je reis niet te valideren voor je op de trein stapt. Het volstaat om je MoBIB-kaart te tonen aan de treinbegeleider bij controle.
 • Reis je met STIB, De Lijn of TEC? Valideer je MoBIB-kaart dan aan een automaat in een van hun stations of voertuigen.
 • Je kan een Brupass-rit op een persoonlijke MoBIB-kaart plaatsen waar al een geldig STIB-abonnement op staat. Om met een derde te reizen volstaat het om een tweede keer de MoBIB-kaart voor de scanner te houden om een Brupass-rit te valideren.

  Je kan een Brupass overzetten van een persoonlijke MoBIB-kaart naar een andere persoonlijke MoBIB-kaart aan de NMBS-loketten. Let wel op, die laatste kaart moet op voorhand geregistreerd zijn aan een van onze loketten en de Brupass moet aangekocht zijn bij NMBS. 

  Je kan een Brupass niet overzetten van of naar een Bacis MoBIB-kaart

  Heb je een Brupass-Abonnement en een Brupass XL-ticket (1 of 10 ritten) en wil je in de nieuwe uitgebreidere zone Brupass XL reizen? Valideer je Brupass XL-ticket aan de automaat van de Brupass XL-zone voor je instapt in de trein, bus, tram en metro van jouw keuze? Je Brupass-Abonnement is niet geldig in de Brupass XL-zone.
  Ja, dat kan. We raden je wel aan om een tweede MoBIB-kaart te gebruiken om het onderscheid te maken tussen de twee Brupass-producten. Als je een tweede MoBIB-kaart gebruikt, ben je zeker dat je het juiste vervoersbewijs hebt gevalideerd, afhankelijk van je reiswens. (want het is nog steeds niet mogelijk om aan te geven hoe ver je wilt reizen, afhankelijk van het vervoersnetwerk)
  In het station:
  • Aan het loket
  • Aan de automaten
  Wil je ook rond Brussel reizen? Kies dan voor een Brupass XL!
  loader